NEMAJU NI MALO MILOSTI: UEFA pokrenula još jedan postupak protiv Crvene Zvezde!

delije-crvena-zvezda-fk

Evropska fudbalska unija (UEFA) u samo jednom danu pokrenula je dva disciplinska postupka protiv Crvene zvezde.

Tokom prepodneva, UEFA je pokrenula postupak protiv Crvene zvezde i CSKA iz Moskve zbog neprikladnog ponašanja navijača oba tima, pre dva dana u Beogradu u meču šesnaestini finala Lige Evrope.

Sada iz Niona stiže informacija i da je otvorena istraga povodom ispada navijača Zvezde i Kelna, u odlučujućem meču za prolaz u nokaut fazu početkom decembra prošle godine, takođe na Marakani.

Kao i u susretu sa ‘Armejcima’, srpskom predstavniku se na teret stavlja korišćenje pirotehnike, odnosno neprohodnost stepenica koji odvajaju sektore tribina, ali i ubacivanje predmeta u teren.

Istovremeno, i ‘Jarčevi’ se nalaze pod istim optužbama, ali su njihovi navijači i lomili inventar na stadionu što takođe nije prošlo nezapaženo od strane delegata.

Očekuje se da odluka bude donesena 22. marta, kada bude zasedalo Kontrolno, Etičko i Disciplinsko telo UEFA, a crveno-beli se nalaze u specifičnoj situaciji jer su pod dvogodišnjom uslovnom kaznom.

Upravo pred meč sa CSKA preinačena je ranija odluka, zbog transparenta srpskom generalu Ratku Mladiću u Borisovu, pa je Zvezda sa navijačima dočekala ruski klub.

B92

Be the first to comment on "NEMAJU NI MALO MILOSTI: UEFA pokrenula još jedan postupak protiv Crvene Zvezde!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*