TRENER PLZENA ZNA GDE JE DOŠAO: Svesni smo da je Partizan snažan protivnik, šanse 50:50!

Trener fudbalera Viktorije Plzenj Pavel Vrba rekao je danas da su šanse njegove ekipe i Partizana u dvomeču šesnaestine finala Lige Evropa podjednake, kao i da od svog tima očekuje da bude maksimalno angažovana u prvoj zvaničnoj ovogodišnjoj utakmici.

„I za jedne i za druge je ova utakmica vrlo važna. Naravno, mnogo je bolje kada imate nekoliko utakmica i kada nemate toliku pauzu već kada su igrači razigrani i uigrani. Ali, situacija je ista i za Partizan i za nas. I jedni i drugi moramo da se zagrejemo za ovo“, rekao je Vrba novinarima u Beogradu.

Fudbaleri Viktorije Plzenj sutra gostuju Partizanu u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropa.

„Postoji naboj pred tu prvu utakmicu kada neki izvesni period niste igrali, ali mislim da je to dobro i da svi jedva čekaju da izađu na teren i da igraju“, rekao je Vrba.

Upitan ko je favorit u dvomeču njegove ekipe i Plzenja, Vrba je odgovorio: „Šanse 50:50, ali mislim da će nam sutrašnji rezultat reći nešto više o tome“.

Trener češkog vicešampiona je naveo da više voli kada je stadion pun i kada je dobra atmosfera.

„Igrači su navikli na to, igrali si mnogo puta u takvoj atmosferi, imaju iskustvo i spremni su za takvu atmosferu“, rekao je Vrba.

Viktorija Plzenj je pre pet godina u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropa pobedila Napoli na gostovanju sa 3:0, a Vrba je ocenio da je tada počela „era Plzenja“.

„Od te utakmice u Napulju počela je era Plzenja, kada je Plzenj počeo da pobeđuje, pa se nadam da ćemo u tom duhu nastaviti i da ćemo to pokazati i u Beogradu. Svesni smo jačine i kvaliteta Partizana, znamo da nas čeka jak protivnik, kao i u Napulju pre pet godina“, rekao je Vrba.

Ekipa Vikrorije neće trenirati danas na stadionu Partizana već na terenima Sportskog centra Teleoptik.

„Za mene nije važno da li treniramo na glavnom stadionu ili negde drugo, važno je da se dobro spremimo. Nije problem, imaćemo i sutra vremena da vidimo kakvi su reflektori, trava, spremićemo se… Znam da je Partizan tehnički dobra ekipa i da su organizovan tim sa te strane. Očekujemo tešku utakmicu za koju smo spremni“, rekao je kapiten Viktorije Roman Hubnjik.

On je naveo da je upoznat sa atmosferom na stadionima u Srbiji i da zna da klubovi imaju veliku podršku.

„Na to sam spreman i više volim kada je stadion pun jer mi igramo za te ljude. Nemamo poseban recept. Moramo dati sve od sebe na terenu, jedino kad je takva atmosfera ne možemo dobro da se čujemo, pa moramo drugačije da se sporazumevamo“, rekao je Hubnjik.

Utakmica će se igrati sutra od 21.05 na stadionu u Humskoj.

BETA

Be the first to comment on "TRENER PLZENA ZNA GDE JE DOŠAO: Svesni smo da je Partizan snažan protivnik, šanse 50:50!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*