VRAĆA SE LŠ: Totenhem u Torinu, Bazel juri čudo protiv Sitija!

Posle zimske pauze nastavlja se borba za trofej Lige šampiona, a u utorak su na programu prva dva meča osmine finala.

Totenhem Hotspur gostuje Juventusu u Torinu, dok Bazel dočekuje Mančester Siti.

Jedan od derbija runde svakako je sudar ‘Stare dame’ i ‘Pevaca’, dvoboj čvrste odbrane šampiona Italije i fantastičnog Harija Kejna, najboljeg strelca Premijer lige koji je ove sezone već 32 puta pogađao mrežu rivala.

Engleski centarfor igra u sjajnoj formi, proteklog vikenda odlučio je londonski derbi protiv Arsenala (1:0), ali sada će imati težak zadatak protiv golmana Đanluiđija Bufona i iskusne odbrane Juventusa koja je primila samo jedan gol na poslednjih 16 mečeva.

Ispred nas je velika utakmica, težak posao nas čeka, ali to mi fudbaleri volimo. Želimo da vidimo gde smo u odnosu na najbolje, Juventus je bio fantastičan poslednjih godina u Ligi šampiona„, rekao je Kejn, čiji je Totenhem u grupnoj fazi završio ispred branioca „ušatog trofeja“ Real Madrida i Borusije iz Dortmunda.

Sa druge strane, Juve na čak 27 mečeva u elitnom takmičenju nije izgubio u Torinu, a sada je napravljena prava uvertira pobedom nad Fiorentinom na jubileju trenera Masimilijana Alegrija – 200. put je vodio Juventus.

Trener koji dominira u Italiji, ali i dalje čeka na trofej Lige šampiona sa Juventusom posle dva poraza u finalima, od Barselone 3:1 (2015) i Reala 4:1 (2017), očekuje iskorak ove sezone.

Pitam se da li ću ispisati poslednje poglavlje moje priče u Juventusu. Volim da učim, to me ohrabruje da nastavim započet posao. Hoću da moji igrači budu bolji i pametniji, znam kako da napreduju„, rekao je Alegri, aludirajući da će doći dan kada će torinski klub biti treći put u klupskoj istoriji prvak Evrope.

Mnogo manje neizvesnosti se očekuje u duelu Bazela i izrazitog favorita Sitija, praktično novog šampiona Engleske jer već sada ima čak 16 bodova više od gradskog rivala Junajteda.

Ekipa Đozepa Gvardiole može da skoro sve adute usmeri na Ligu šampiona i prvorazredna senzacija bi bila da drugoplasirani tim Švajcarske iznenadi ‘Građane’.

Uprkos tome što Liroj Sane, Gabrijel Žezus, Bendžamin Mendi i David Silva nisu u sastavu, Gvardiola na raspolaganju ima širok igrački kadar.

Borićemo se za trofej u svim takmičenjima. Imamo tim sposoban da uradi sve„, rekao je Gvardiola.

Siti je u subotu još jednom pokazao snagu pobedom nad Lesterom 5:1 u Premijer ligi, uz čak četiri gola Serhija Kuna Aguera, pa je stadion Sent Jakobs nova meta da se potvrdi sjajna forma.

Tanjug

Be the first to comment on "VRAĆA SE LŠ: Totenhem u Torinu, Bazel juri čudo protiv Sitija!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*