LIGA ŠAMPIONA: Totenhem se zadovoljan vraća iz Torina, Siti sve rešio u Bazelu!

Fudbaleri Juventusa i Totenhema remizirali su 2:2 posle drame Torinu, dok je Mančester Siti ubedljivo slavio u Bazelu 4:0, u prvim mečevima osmine finala LŠ.

Delovalo je da će „Stara dama“ već u prvom meču završiti posao u jednom od derbija runde, nakon što je Gonsalo Iguain postigao dva gola u prvih osam minuta.

Međutim, krajem prvog poluvremena Hari Kejn uspeva da smanji rezultat obišavši Đanluiđija Bufona, da bi se u nadoknadi poluvremena dogodio ključni detalj meča.

Iguain je imao priliku da stavi tačku na dvomeč i postigne het-trik, ali je Argentinac pogodio prečku iz drugog penala na utakmici.

To je skupo koštalo domaćina jer je sredinom drugog poluvremena Kristijan Eriksen takođe nadmudrio Bufona i sjajnim golom iz slobodnog udarca pogodio za 2:2, za blagu prednost uoči revanša.

Juventus je do ove utakmice primio samo jedan gol na 16 utakmica u Ligi šampiona, na ovoj „čak“ dva.

S druge strane, već je sve rešeno u dvomeču Sitija i Bazela, „Građani“ su sjajnu formu iz Premijer lige prelili i na LŠ i za desetak minuta izborili četvrtfinale takmičenja.

Ilkaj Gindoan, Bernardo Silva i Serhio Kun Aguero su u periodu od 14. do 23. minuta tresli mrežu Bazela, a tačku na sjajno veče Engleza na St Jakobsu stavio je Gindoan drugim golom na meču, sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Revanš susreti ovih timova su 7. marta u Londonu, odnosno Mančesteru.

B92

Be the first to comment on "LIGA ŠAMPIONA: Totenhem se zadovoljan vraća iz Torina, Siti sve rešio u Bazelu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*