OD AMBISA DO POBEDE: Troicki se posle velikog preokreta plasirao u drugo kolo turnira u Roterdamu!

Srpski teniser Viktor Troicki savladao je posle velikog preokreta sa 2:1 (1:6, 7:6, 6:2) u prvom kolu turnira u Roterdamu Nemca Jana Lenarda Štrufa.

Ovo je bio njihov drugi međusobni duel i druga Viktorova pobeda. Meč je trajao 1 sat i 50 minuta.

Viktor je po ko zna koji put u karijeri dobio meč nakon što je izgubio prvi set, te se zasluženo plasirao u drugo kolo.

Troicki je odigrao katastrofalan prvi set. Štruf ga je ekspresno ešio u svoju korist rezultatom 6:1.

U drugom je viđena daleko veća borba dvojice tenisera. Viktor i Lenard su ljubomorno čuvali svoje servis gemove, pa se pobednik odlučivao u taj-brejku. Posle izjednačenog početka pri rezultatu 3:3 Troicki pravi jedini mini-brejk u 13. gemu i kasnije lako privodi set kraju.

Troicki je u trećem setu bio bolji rival na terenu. Napravio je dva brejka i sa 6:2 zasluženo prošao u narednu fazu turnira.

U drugoj rundi Troickog čeka težak izazov i meč sa šestim nosiocem Tomašom Berdihom. Do sada su igrali sedam puta, iz kojih Viktor ima samo jedan trijumf i to još daleke 2009. godine u Indijan Velsu.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "OD AMBISA DO POBEDE: Troicki se posle velikog preokreta plasirao u drugo kolo turnira u Roterdamu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*