ŠPANOVIĆ: Ne brine me veliki broj prestupa, miting u Beogradu priprema za SP!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je danas da je zadovoljna rezultatima na mitinzima u Karlsrueu i Diseldorfu bez obzira na, neuobičajeno, veliki broj prestupa.

Rekordera u skoku u dalj bila je treća na prvom ovosezonskom nastupu održanom u Karlsrueu, dok je u Dizeldorfu osvojila prvo mesto.

– Zadovoljna sam urađenim. Najjači utisak je što sam na prvom mitingu napravila pet prestupa, ali to su bili kvalitetni skokovi. Nije potrebno da budem u najboljoj formi na mitinzima. Miting “Serbia open”u Beogradu će mi osvežiti emocije i poslužiti kao priprema pred Svetsko prvenstvo u Birmingemu na koje sam maksimalno fokusirana – izjavila je Španovićeva na konferenciji za novinare u hotelu Moskva.

PROČITAJTE JOŠ:  ORLOVI BEZ ŠANSE PROTIV PANCERA: Srbija ubedljivo poražena od Nemaca, sledi borba za 17. mesto na SP!

Trener Goran Obradović istakao je da će skok od 7,10 metara biti dovoljan za osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Birmingemu.

– Imamo nedelju dana pripremnih treninga, zatim Beogradski miting u narednu sredu i Glazgov sedam dana pre Svetskog prvenstva u Birmingemu 4. marta. S obzirom na okolnosti na kojima treniramo, a to je beton, onda se spremamo za tu podlogu, mada Ivani više odgovaraju daske. U Glazgovu ćemo biti na daskama, a u Birmingemu u betonu. Smatram da će 7,10 metara ili nešto više biti dovoljan za zlatnu medalju.

Tanjug

Komentari na "ŠPANOVIĆ: Ne brine me veliki broj prestupa, miting u Beogradu priprema za SP!"

Ostavite vaš komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*