ŠPANOVIĆ: Ne brine me veliki broj prestupa, miting u Beogradu priprema za SP!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je danas da je zadovoljna rezultatima na mitinzima u Karlsrueu i Diseldorfu bez obzira na, neuobičajeno, veliki broj prestupa.

Rekordera u skoku u dalj bila je treća na prvom ovosezonskom nastupu održanom u Karlsrueu, dok je u Dizeldorfu osvojila prvo mesto.

– Zadovoljna sam urađenim. Najjači utisak je što sam na prvom mitingu napravila pet prestupa, ali to su bili kvalitetni skokovi. Nije potrebno da budem u najboljoj formi na mitinzima. Miting “Serbia open”u Beogradu će mi osvežiti emocije i poslužiti kao priprema pred Svetsko prvenstvo u Birmingemu na koje sam maksimalno fokusirana – izjavila je Španovićeva na konferenciji za novinare u hotelu Moskva.

PROČITAJTE JOŠ:  TAMO SMO GDE NAM JE I MESTO: Odbojkašice Srbije i zvanično u polufinalu SP!

Trener Goran Obradović istakao je da će skok od 7,10 metara biti dovoljan za osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Birmingemu.

– Imamo nedelju dana pripremnih treninga, zatim Beogradski miting u narednu sredu i Glazgov sedam dana pre Svetskog prvenstva u Birmingemu 4. marta. S obzirom na okolnosti na kojima treniramo, a to je beton, onda se spremamo za tu podlogu, mada Ivani više odgovaraju daske. U Glazgovu ćemo biti na daskama, a u Birmingemu u betonu. Smatram da će 7,10 metara ili nešto više biti dovoljan za zlatnu medalju.

Tanjug

Komentari na "ŠPANOVIĆ: Ne brine me veliki broj prestupa, miting u Beogradu priprema za SP!"

Ostavite vaš komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*