PO KO ZNA KOJI PUT: Partizan izgubio dobijenu utakmicu, Olimpija ga u produžetku ostavila bez plej-ofa!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana izgubili su od Olimpije 89:87 posle produžetka u Ljubljani i dva kola pre kraja ostali bez šanse da se izbore za plej-of ABA lige.

Crno-beli imaju dve pobede manje od četvrtoplasiranog Mornara, koji ako i izgubi u poslednja dva kola, a Partizan dobije oba meča, biće ispred srpskog velikana zbog boljeg međusobnog učinak.

Tim Nenada Čanka je kontrolisao meč u Tvoliju 35 minuta, u nekoliko navrata imao dvocifrenu prednost, ali su crno-beli svaki put dozvoljavali Olimpiji da se u roku od samo nekoliko napada vrati u egal.

Izgledalo je da će Partizan ipak slaviti u Ljubljani kada je Vilijams-Gos pogodio za 73:64, pet minuta pre kraja, međutim usledile su greške i promašaji crno-belih, dok je Špan sa druge strane pogodio dve trojke i poravnao na 75:75, minut i 45 sekundi pre kraja.

Crno-beli su nastavili sa promašajima, Morgan preokreće rezultat, Gos poravnava na 77:77, a u poslednjim sekundima Von i Betl ne uspevaju da reše meč.

Špan pogađa novu trojku za 80:77 na startu produžetka, ali Partizan opet ulazi u sjajan ritam i na krilima odbrane kontranapadima režira seriju 7:0 za novi preokret na 84:80.

Međutim, po ko zna koji put crno-beli u ključnim trencima igraju neracionalno u napadu, a Oliver ubacuje novu trojku i pokreće domaćina do novog preokreta na 88:84.

Veličković očajnički šutira ali i pogađa trojku na devet sekundi pre kraja, Špan pogađa samo jedno slobodno, ali Marinković promašuje poslednji šut za tri poena uz zvuk sirene.

Najefikasniji u Partizanu bio je Vilijams-Gos sa 23 poena uz sedam asistencija i četiri skoka, odličan je bio i Von sa 17 poena, sedam uhvaćenih lopti i pet proigravanja, Veličković je postigao 12 uz osam skokova, a po 11 su postigli Marinković i Gagić.

Olimpiju je predvodio Hrovat sa 22 poena, 16 je postigao Špan, a obojica su postigla po pet trojki. Dvocifren učinak imali su još Oliver sa 13 poena uz osam skokova i šest asistencija, te Begić sa 11 poena.

B92

Be the first to comment on "PO KO ZNA KOJI PUT: Partizan izgubio dobijenu utakmicu, Olimpija ga u produžetku ostavila bez plej-ofa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*