SRBI U NBA: Jokić i Bogdanović solidni u porazima svojih timova!

Košarkaši Hjustona pobedili su noćas Denver sa 130:104 i ostvarili sedmu uzastopnu pobedu u NBA ligi, a srpski košarkaš Nikola Jokić postigao je 14 poena za poraženi tim.Hjuston su predvodili Džejms Harden sa 28 poena, sedam skokova i 11 asistencija i Klint Kapela sa 23 poena i 25 skokova. Roketsi, koji su pobedili 11. put u poslednjih 12 utakmica, su u većem delu meča imali dvocifrenu prednost, Harden nije igrao u trećoj četvrtini, a Kapela i ostali starteri su iz igre izašli devet minuta pre kraja.

Denver je prekinuo niz od tri pobede, a najefikasniji u toj ekipi bio je Trej Lajls sa 24 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Srpski košarkaš Nikola Jokić igrao je 21 minut, postigao je 14 poena, uz sedam skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte.

Košarkaši Portlanda pobedili su Sakramento sa 118:100 predvodjeni Demjanom Lilardom, koji je postigao 50 poena, od kojih 22 u trećoj četvrtini. On je postigao osam „trojki“ i svih 10 poena sa linije za slobodna bacanja, a nije igrao u poslednjoj deonici.

Lilard je imao i šest asistencija i tri ukradene lopte, a posle Hardena i Si Džej Mekaluma postao je jedini igrač Hjustona ove sezone koji je u tri četvrtine postigao 50 poena.

U ekipi Sakramenta Vili Kouli Stajn bio je najefikasniji sa 19 poena i šest skokova a Zek Rendolf dodao je 17 poena i devet skokova. Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović igrao je 33 minuta, postigao je 10 poena uz tri skoka i tri asistencije.

Čikago je pobedio Minesotu sa 114:113 i prekinuo niz od sedam poraza. Zek Levin je sa 38 poena predvodio Bulse protiv svog bivšeg tima, Robin Lopez postigao je 19, a Džerian Grant 14 poena, 11 asistencija i osam skokova.

Najefikasniji u ekipi Minesote bio je Džimi Batler sa 38 poena, Endru Vigins postigao je 18, a Karl Entoni Tauns 14 poena i 10 skokova. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica igrao je 21 minut, postigao je sedam poena i imao je osam skokova.

Klivlend je pobedio Atlantu sa 123:107, predvodjen Kajlom Korverom koji je postigao 30 poena i Lebronom Džejmsom, koji je ostvario „tripl dabl“ učinak od 22 poena, 17 asistencija i 12 skokova.

U ekipi iz Atlante Kajl Korver je bio najefikasniji sa 25 poena.

Los Andjeles Klipersi pobedili su Detroit sa 108:95. Kliperse je predvodio Lu Vilijams sa 26 poena, dok su po 16 postigli Danilo Galinari i Ostin Rivers. Srpski košarkaši Miloš Teodosić i Boban Marjanović nisu igrali.

Dosadašnji košarkaš Klipersa Blejk Grifin postigao je 19 poena, osam skokova i šest asistencija za Detroit, ali je pretrpeo prvi poraz sa svojim novim timom, posle četiri vezane pobede otkako je došao u Los Andjeles.

Majami je pobedio Milvoki sa 91:85 i prekinuo niz od pet poraza, Indijana je pobedila Boston sa 97:91, Filadelfija je bila bolja od Nju Orleansa sa 100:82, dok je Juta pobedila Šarlot sa 106:94 i ostvarila osmu uzastopnu pobedu.

BETA

Be the first to comment on "SRBI U NBA: Jokić i Bogdanović solidni u porazima svojih timova!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*