SEVERNI LONDON JE BEO: Totenhem dominirao, Kejn rastužio Arsenal! (VIDEO)

Fudbaleri Totenhema savladali su Arsenal sa 1:0 u jednom od najvećih derbija engleskog fudbala.

Jedini strelac u pobedi Sparsa bio je neverovatni Hari Kejn u 49. minutu.

Totenhem je ovim trijumfom bar na kratko stigao na treću poziciju i ima 52 osvojena boda, dok je Arsenal šesti sa 45.

Prvo poluvreme proteklo je bez mnogo opasnih napada. Jedinu pravu šansu propustio je Kejn, kada je glavom poslao loptu preko gola.

Ipak, sve se menja u nastavku utakmice. Totenhem ulazi u drugo poluvreme mnogo bolje. To mu se isplatilo već u 49. minutu. Dejvis je poslao sjajnu loptu u kazneni prostor, a Kejn je nadvisio odbranu Arsenala i glavom sproveo loptu u mrežu.

Nastavio je Poketinov tim sa žestokim napadima. Ređali su se promašaji Kejna, Sona, Alija, Eriksena, a kasnije i rezerviste Lamele. Petr Čeh je neverovatnim intervencijama čuvao Arsenal u igri. Svi ovi veliki promašaji na kraju su mogli da se obiju o glavu fudbalerima Totenhema. Lakazet je u nadoknadi vremena propustio dve prilike, od čega je druga bila stopostotna. Iskosa sa desne strane izašao je sam na Ljorisa, ali je poslao loptu pored gola.

Na kraju zaslužena pobeda Totenhema nad ljutim rivalom iz Severnog Londona. Pravo je čudo kako je Arsenal meč završio sa samo jednim primljenim golom.

Sledeće nedelje nema Premijer lige zbog FA kupa, a londonske timove očekuju evropske utakmice. Totenhem gostuje Juventusu u Ligi šampiona, dok će Arsenal put Švedske gde ga čeka duel sa Ostersundom u okviru Lige Evropa.

Be the first to comment on "SEVERNI LONDON JE BEO: Totenhem dominirao, Kejn rastužio Arsenal! (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*