EP: Nesrećna i hrabra Srbija poražena od Kazahstana!

’Orlovi’ su pružili izuzetno jak otpor Kazahstancima, ali nisu imali sreće i ponovo su izgubili od istog protivnika.

Na prošlom šampionatu u Beogradu mestom među četiri najbolje selekcije ispisana je istorija srpskog futsala, a upravo je Kazahstan, nakon što je Rusija bila bolja u polufinalu, slavio protiv Srbije (5:2) u borbi za bronzu.

Ni sada ništa ne može da se zameri izabranicima Gorana Ivančića koji su „skupo prodali kožu“ i pokazali da nisu slučajno među osam najboljih na Starom kontinentu.

Prvo poluvreme u ’Stožicama’ bilo je veoma zanimljivo i Srbija je odigrala izuzetno agresivno – Rajčević je na početku i kraju uvodnog dela pogađao stative, u međuvremenu je promašio i jednu veliku priliku, a problem u igri Srbije bilo je nedovoljno učešće Perića i Kocića.

Kazahstanci su, kao i obično, napadali sa šest igrača u polju, pošto je golman Igita konstantno izlazio, ali su do gola došli posle prekida.

Sve je počelo greškom kapitena Perića, koji je morao da pravi faul jer ga je protivnik predriblao. Daglas je izveo slobodan udarac, Aksentijević je odbranio, ali se lopta odbila do naturalizovanog Brazilca koji je sa sedam metara šalje kroz noge srpskog golmana.

Aksentijević je igrao izuzetno u prvih 20 minuta, u nekoliko navrata je sjajno intervenisao i, pored spomenutih stativa, bio najzaslužniji što se na pauzu otišlo sa samo jednim pogotkom.

B92

Be the first to comment on "EP: Nesrećna i hrabra Srbija poražena od Kazahstana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*