ZVEZDO, SADA JE SVE NA TEBI: Budućnost poražena od Cedevite u Zagrebu!

dzikic-aleksandar-partizan-kk

Ekipa Cedevite pobedila je Budućnost u veoma dramatičnom derbiju 19. kola ABA lige – 76:71.

Pobeda Zagrepčana mogla bi da bude ključan faktor pred plej-of, pošto Crvena zvezda sada ima priliku da regularni deo sezone završi na prvom mestu na tabeli, odnosno da stekne prednost domaćeg terena u borbi za odbranu krune.

Domaći su bolje krenuli, stvorili prednost od šest-sedam poena, koju su uspešno sačuvali do odlaska na poluvreme.

Ipak, ekipa Aleksandra Džikića uspela je trojkama da se vrati u meč i napravi preokret, pa smo u poslednjih nekoliko minuta gledali veliku borbu.

Imali su Podgoričani u finišu poslednje deonice i maksimalnih šest poena prednosti, ali su serijom nerezonskih rešenja i grešaka, uz nekoliko nepotrebnih faulova, praktično vratili Cedevitu u duel, koja na krilima Vila Čerija i Filipa Krušlina dolazi do trijumfa.

Krušlin je bio i najefikasniji sa 19 poena i četiri skoka, Džanan Musa dodao je 15 uz tri uhvaćene lopte, dok je dvocifren učinak imao još i Demetris Nikols sa 10.

Kod gostiju, koji su poraženi drugi put uzastopno, posle prošlonedeljnog neuspeha u Baru, najviše se istakao Kajl Gibson sa 10 poena, Nemanja Gordić dodao je 12 i pet asistencija, a Aleksa Ilić ubacio je 11.

Srpski i regionalni šampion u ponedeljak gostuje FMP u Železniku, pa ga onda čeka gostovanje Igokei u Laktašima, odnosno duel sa Cibonom u Pioniru na zatvaranju sezone, a sve tri pobede garant su čelne pozicije.

S druge strane, Budućnost čeka prežaljeni MTZ iz Skoplja, gostuje Partizanu i ugošćuje FMP, dok Cedevitu, koja ima pobedu manje od vodećeg dvojca, očekuju dueli sa Mornarom u Baru, MZT u Skoplju i kod kuće sa Partizanom.

B92

Be the first to comment on "ZVEZDO, SADA JE SVE NA TEBI: Budućnost poražena od Cedevite u Zagrebu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*