DUCI PROPUSTIO ŠANSU: Lajović poražen posle velike borbe od Iznera!

Teniseri Srbije gube 2-0 od SAD u osmini finala Dejvis kupa. Sem Kveri je pobedio Lasla Đerea 3-1, a potom Džon Izner Dušana Lajovića sa 3-2.

Nakon što je Kveri bez većih problema savladao Đerea, uspedio je dramatičan duel Lajovića i Iznera koji je rešen u taj-brejku petog seta – 6:4, 6:7 (7), 6:3, 3:6 7:6 (4).

U subotu od 15 sati na programu je meč dublova, prema rasporedu Nikola Milojević i Miljan Zekić sastaju se sa Rajanom Harisonom i Stiv Džonsonom.

Iako u podređenom položaju tokom celog meča, 80 pozicija slabije rangirani Lajović se dva puta vraća u meč posle izgubljenog seta, podigao je nivo igre u samoj završnici na maksimum, ali posle više od tri sata borbe prvi put pravi duplu servis grešku na 3:3 u taj-brejku i to prelama meč.

Amerikanci su apsolutni favoriti, pa se očekuje da već drugog dana u Čairu reše ovaj duel. Na programu u nedelju su mečevi Lajović – Kveri i Đere – Izner, a u polufinale će reprezentacija koja prva stigne do tri pobede.

Izostanak, pre svih, Novaka Đokovića, najboljeg igrača naše zemlje, ali i Viktora Troickog, Janka Tipsarevića i Filipa Krajinovića uticao je da poseta u niškoj hali bude najlošija do sada kada je u pitanju takmičenje u Dejvis kupu.

Bolji iz ovog duela će u četvertfinalu igrati protiv pobednika iz okršaja između Mađarske i Belgije.

B92

Be the first to comment on "DUCI PROPUSTIO ŠANSU: Lajović poražen posle velike borbe od Iznera!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*