PARNI VALjAK NA TURBO POGON: Partizan razbio Ermis, golčina Sume, prvenac Đerleka!

Ekipa Partizana zabeležila je prvu pobedu na pripremama na Kipru pošto je ubedljivo savladala Ermis Aradipu – 4:0 (1:0).

Aktuelni šampion Srbije dominirao je tokom većeg dela meča sa lokalnim prvoligašem, a duel je obeležio lep gol Sejduba Sume iz slobodnog udarca, odnosno debitanski pogodak mlađanog Armina Đerleka.

Treći gol bio je delo iskusnog Vladimira Đilasa, da bi konačan rezultat u poslednjem minutu regularnog toka postavio osamnaestogodišnji Đorđe Jovanović.

U crno-belom dresu po prvi put našao se i Saša Zdjelar, koji je poslednjeg dana prelaznog roka stigao u Humsku, a Miroslav Đukić mogao je da računa i na, pored Sume, sveže oporavljenog Ognjena Ožegovića.

Partizan je u prvom susretu na drugom delu priprema za nastavak sezone remizirao sa poljskim Gornikom, a potom je poražen od češkog Slovana iz Libereca.

Uvodni deo susreta nije nam doneo previše uzbuđenja, iako su Beograđani bili ti koji su kontrolisali ritam meča, ali je kiparski sastav ipak imao prvu pravu priliku za gol.

Miletić je pogrešio, ali je Vladimir Stojković sjajno intervenisao u situaciji 1 na 1.

Kazna za promašaj stigla je samo tri minuta kasnije, kada je Suma idealno izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, a golman domaćih paradom samo ulepšao vođstvo Partizana.

Nastavio je naš tim sa napadima, ali se rezultat nije menjao do poluvremena. Đukić nije previše menjao posle petnaest minuta odmora, da bi posle deset minuta igre u nastavku Đerlek nagrađen pogotkom za veliko zalaganje.

Kadetski reprezentativac Srbije pratio je akciju saigrača i sproveo odbitak, posle šuta Nemanje G. Miletića, u mrežu za dupliranje prednosti.

I Đorđe Ivanović, pridošlica iz subotičkog Spartaka, mogao je do debitanskog gola, ali se, posle proigravanja Đerleka, istakao čuvar mreže Kiprana.

Ipak, već u sledećem napadu, u 74. minutu sve je bilo gotovo posle rutinske egzegucije Đilasa, posle nesebičnog poteza Jovanovića, koji zatim stavlja tačku predivnim lob udarcem sa ivice kaznenog.

Partizan za dva dana igra protiv čeških Teplica.

B92

Be the first to comment on "PARNI VALjAK NA TURBO POGON: Partizan razbio Ermis, golčina Sume, prvenac Đerleka!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*