ŠPANOVIĆ: Ispraviću nepravdu iz Londona!

Ivana Španović kaže da joj je 2017. godina bila najuspešnija u karijeri i da četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Londonu ne može da pokvari utisak.

Najbolja srpska atletičarka naglašava da „maler koji je imala sa zihernadlom“ može da joj bude samo veći podsticaj da u skoroj budućosti ispravi nepravdu.

Ivana je u glavnom gradu Velike Britanije avgusta prošle godine skočila preko sedam metara, što je bilo dovoljno i za zlato, ali je ipak ostala bez mesta na podijumu jer joj se sa leđa otkačio papir sa brojem i pipnuo pesak, pa su sudije dotle merile njen skok u dalj.

Odbranjena titula prvaka Evrope u dvorani je obeležila godinu i veoma sam ponosna na to. Nisam uspela da osvojim medalju u Londonu, ali ne želim da dozvolim da pokvari utisak jer vreme radi za mene i stvoriće priliku da se ispravi ta nepravda. Smatram da sam dovoljno sposobna da se borim i osvojim zlatnu medalju. To nije bila moja greška, od ove godine ne bi trebalo da stoje brojevi na ledjima i time će se situacija znatno popraviti„, rekla je Španovićeva Tanjugu.

Ona je šesti put uzastopno proglašena za najbolju atletičarku Srbije na svečanosti u hotelu „Crown plaza“ i najavila da će učestvovati na „Serbia openu“ koji se održava 21. februara.

Prošle godine nisam nastupala na Beogradskom mitingu zato što sam birala takmičenje na podlozi kakva je bila u Areni na EP. Ove godine biće drugačije jer će biti ista podloga kao u Birmingemu gde je Svetsko prvenstvo. Biće to još jedna prilika za mene da se predstavim pred domaćom publikom i vidim gde sam dve nedelje uoči prvenstva sveta„.

Španovićeva je navela i šta su joj ciljevi u 2018. godine.

Uvek se borim za najvišu stepenice na postolju. Ove godine me očekuje Svetsko dvoransko i Evropsko prvenstvo gde želim da odbranim titulu kako bi se pojavila na kontinentalnom kupu gde ću predstvaljati tim Evrope i na kraju Dijamantska liga gde želim da ponovim uspeh„, poručila je Španovićeva.

B92

Be the first to comment on "ŠPANOVIĆ: Ispraviću nepravdu iz Londona!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*