ORLOVI PONOVO RAZOČARALI: Srbija novim ubedljivim porazom završila EP!

Foto: StarSport

Rukmetaši Srbije poraženi su od Belorusije sa 32:27 u poslednjoj utakmici Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Srbija je tako završila na 12. mestu kao poslednja iz dve grupe od po šest selekcija koje su se borile za polufinale.

„Orlovi“ su još jednom primili više od 30 golova i prikazali raštimovanu odbranu kojoj je potrebno mnogo uigravanja. Najbolji je u Belorusiji bio golman Saldacenka koji je odbranio sve što su naši rukometaši šutnuli ka golu Belorusa.

Puhovski sa osam golova je bio najefikasniji u napadu, a pet je dao Jurinok. U Srbiji su Nenadić i Vanja Ilić sa po četiri gola bili najefikasniji, a podbacio je Zelenović za koga je mreža Belorusije bila „začarana“.

Srpske igrače je još jednom mučio i nedostatak volje, samo što je ovog puta bio vidljiv od početka utakmice.

Belorusi su lako dolazili do prilika da ugroze Cuparu i kasnije Ivaniševića koji su bili na vetrometini šuteva Puhovskog, Karaleka i Karavackog.

Olako su Belorusi prolazili kroz odbranu Srbije čak i kada bi imali igrača manje, dok je na drugoj strani Srbija imala problema kada namesti napad, a tranzicije gotovo da nije bilo.

U tri uzastopne situacije kada bi „Orlovi“ odigrali dobru odbranu ili bi Belorusi pogrešili, usledile su kontre i dva gola. Zelenović je pokušavao i pokušavao, ali je Saldacenka za njega bio nepremostiva prepreka.

Bio je i za ostale igrače Srbije jer je neverovatni golman Belorusije već do poluvremena sakupio 15 odbrana što je veliki broj čak i na nivou utakmice.

Vanja Ilić je svoj prvi gol postigao na ovom prvenstvu protiv Belorusa i pokazao je koliko je Srbiji potrebna igra sa krila.

Izuzev povremenih dodavanja za Đukića, ili „preskakanja čoveka“ upošljavanjem krila sa bekovskih pozicija, krila Srbije kao da nisu ni učestvovala u igri što je na poluvremenu rezultiralo prednošću Belorusije 16:11.

Rukometaši Srbije su u drugo poluvreme ušli daleko agresivnije u odbrani, a kada su krila, Ilić i Radivojević počeli da pogađaju činilo se da izabranici Jovice Cvetkovića imaju šanse da se vrate u meč.

Radivojević je na 17:14 promašio sedmerac, Srbija je vezala nekoliko brzopletih napada i to Belorusija je to iskoristila da se odlepi i ode i na +6 – 26:20 u 46. minutu utakmice.

Već tada je postalo jasno da će Srbija teško do izjednačenja, Saldacenka je nastavio da brani maestralno, pa se u poslednjih deset minuta ušlo sa deficitom od šest golova.

Već tada je bilo jasno da će „Orlovi“ upisati novi poraz pa Evropsko prvenstvo završavaju sa samo jednom pobeodom – nad Islandom u prvoj fazi.

Upravo ta pobeda je omogućila prolaz u drugu fazu što će Srbiji doneti lakše protivnike u narednim kvalifikacionim ciklusima.

B92

Be the first to comment on "ORLOVI PONOVO RAZOČARALI: Srbija novim ubedljivim porazom završila EP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*