KOREJSKO ČUDO NASTAVILO DA SANjA: Posle Novaka pao je i Sandgren, Čung je u polufinalu AO!

Hjon Čung je polufinalista Australijen opena.

Teniser koji je izbacio Novaka je u četvrtfinalu u sjajnom meču savladao je 97. igrača sveta Tenisa Sandgrena sa 3:0 (6:4, 7:6, 6:3) posle 154 minuta igre.

Zanimljivo je da je ovo drugi susret dvojice tenisera ove godine i drugi trijumf mladog Južnokorejanca koji se nalazi na 58.  poziciji ATP liste.

Čung je ovim trijumfom napravio najveći rezultat u karijeri i sprečio sjajnog Amerikanca da uđe među četiri najbolja na AO.

Oba tenisera priredila su nam izuzetnu tenisku borbu. Meč je obilovao sjajnim poenima i neverovatnim udarcima Hjona i Tenisa. Na kraju je 21-godišnji teniser iz Južne Koreje zasluženo prošao u polufinale. Sandgren je takođe zaslužio čestitke pošto je plasmanom u četvrtfinale i on napravio najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

U prvom setu Čungu je bio dovoljan brejk u trećem gemu za pobedu. Sandgren je u narednom gemu imao dve vezane brejk šanse koje nije iskoristio. Do kraja seta većih neizvesnosti nije bilo, pa je Čung poveo sa 1:o.

Daleko veća borba viđena je u drugom setu. Sandgren je odmah na startu pretrpeo brejk. Ipak, u nastavku ovog dela igre Amerikanac je zaigrao dosta bolje. Ubrzo je napravio ribrejk, a kasnije još jednom uzeo servis mladom rivalu. Imao je Tenis vođstvo od 5:3  i servis za izjednačenje u setovima. Čung je nekako uspeo da se izvuče i set odvede u taj-brejk. U odlučujućem gemu viđeno je mnogo mini-brejkova, ali je na kraju Južnokorejanac izašao kao pobednik rezultatom 7:5.

Na početku trećeg seta utrećem gemu Sandgren ne koristi dve brejk lopte. Kazna je stigla već u narednom, posle velike borbe Čung oduzima servis rivalu i pravi veliki korak ka trijumfu. Usledio je mirniji period igre sve do poslednja dva gema u meču. Sandgren je pri rezultatu 5:2 servirao za opstanak, Čung je imao meč loptu, ali je  Amerikanac uspeo da se izvuče i smanji na 5:3. Teniser iz Južne Koreje je ubrzo stigao do 40:0 i tri meč lopte. Ipak, u tom trenutku mu se steže ruka, što Sandgren vešto koristi. Amerikanac je osvojio četiri poena u nizu i stigao do brejk šanse. Čung je spasio tu, a zatim i još jednu, da bi onda konačno iskoristio šestu meč loptu za plasman u polufinale.

Tamo ga čeka pobednik duela Berdih Federer. Drugi polufinalni par već je poznat, Čilić-Edmund.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

 

Be the first to comment on "KOREJSKO ČUDO NASTAVILO DA SANjA: Posle Novaka pao je i Sandgren, Čung je u polufinalu AO!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*