SRBIJA NEMOĆNA: Norvežani prejaki za Orlove

Zlatko Portner

Ekipa Jovice Cvetkovića ispunila je glavni cilj plasmanom iz prve grupe u Splitu, pa je rasterećeno doputovala u Zagreb jer je imala jako male šanse da izbori polufinale, ali posle novog poraza priča je definitivno završena.

Srbija je u prvom poluvremenu utakmice sa Norvežanima delovala mnogo bolje nego u mečevima prve faze sa Hrvatskom i Švedskom, iako je ponavljala neke stare greške, naročito kada je u pitanju realizacija sa igračem više i primanje „lakih golova“. Što se napada tiče i tu je bilo oscilacija, u jednom trenutku igra je bila brza, raznovrsna, za poluvreme su postigli 17 golova, ali s druge strane bilo je dosta brzopletih napada, bekovi su imali previše izgubljenih lopti, dva puta su za vreme trajanja jednog iskučenja pravili faulove u napadu i potom primali golove. Nenadić je sa četiri gola predvodio Srbiju u prvom delu igre, dok je u redovima Norveške najefikasniji bio Sagosen sa pet pogodaka.

U drugom poluvremenu kao da je na teren izašla druga ekipa. Igra Srbije se raspala očas posla, izgubljen je bio ritam i u napadu. Norvežani su brzo napravili seriju od 7:2 i stekli prednost koju su kasnije uspešno održavali. Pokušavali su Šešum i Đukić da održavaju priključak, ali Sagosen je bukvalno terorisao našu odbranu, a pratili su ga Jondal i Bjorsen.

Oko 50. minuta Norveška je već imala sedam golova prednosti, bila je izuzetno sigurna, igra Srbije nije viši ličila na ozbiljno organizovanu grupu, napadala je stihijski, branila se veoma slabo i tada je bilo jasno da je slomljen otpor „orlova“, te da neće imati snage, a ni vremena za preokret.

Norvežani su ostali koncentrisani do kraja, sjajno su izvodili kontranapade i brzo i lako dolazili do golova.

Narednu utakmicu Srbija igra 22. januara protiv Francuaske, a potom u poslednjem kolu 24. januara, na oproštaju od Evropskog prvenstva sa Belorusijom.

B92

Be the first to comment on "SRBIJA NEMOĆNA: Norvežani prejaki za Orlove"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*