DIRLjIVO: Kasiljas se na sjajan način oprostio od Ronaldinja!

Brazilski čarobnjak Ronaldinjo “okačio je kopačke o klin“, a mnoge njegove kolege slažu se da je on bio jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

„Ronaldinjo je bio nadareniji od Mesija i Ronalda. Bio je prirodan talenat. Kada bi mu dali loptu u noge, potezi i golovi koji su usledili kao da su s drugog sveta“, ovako je 2016. o njemu govorio njegov bivši saigrač Deko.

Tužna vest za fudbal jer sigurno možemo da kažemo da je Ronaldinjo bio fudbaler koji je promenio percepciju šta i dokle igrači mogu. Radio je s loptom šta je hteo, kad je hteo. Poteze i veštine s malog fudbala preneo je na veliki teren.

„Čudili smo kako je moguće da je toliko talenta u jednom telu“, priča Kevin Prins Boateng, dok Eidur Gudjonsen smatra da je Ronaldinjo rušio zakone fizike.

„Kada igrate s njim i vidite šta radi s loptom, ništa vas ne može iznenaditi. Jednog dana možda natera loptu da progovori“.

Zbog sjajnih poteza poklonio mu se i Santjago Bernabeu.

„Nikad neću to da zaboraviti jer se retko kad dogodi da vas tako isprate navijači najvećeg rivala„, rekao je tada Ronaldinjo.

Ronaldinjo je osvojio Svetsko prvenstvo, Kopa Ameriku, Kopa Libertadores i Ligu šampiona. On žali samo za jednim.

„Voleo bih da sam mogao da igram više s Mesijem, srećan sam što sam mu pomogao na počecima karijere i što sam asistirao za njegov prvi gol“, govori Brazilac, kojem se poklonio i veliki rival Iker Kasiljas.

„Zbog tebe sam patio, ali kao fudbalski zaljubljenik uživao sam u tvom fudbalu“, poručio mu je Kasiljas.

B92

Be the first to comment on "DIRLjIVO: Kasiljas se na sjajan način oprostio od Ronaldinja!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*