ČUDO SE DOGODILO: Švedska razbila Hrvatsku, Srbija prošla u drugu fazu!

Rukometna reprezentacija Švedske savladala je Hrvatsku sa 35:31, što znači da se Srbija plasirala u narednu rundu Evropskog prvenstva.

Orlovi su ranije tokom dana slavili protiv Islanda sa tri gola razlike što je bilo nedovoljno za plasman dalje. Zbog toga smo zavisili od Šveđana. Trebao nam je bod Skandinavaca, a oni su lako savladalo domaćina Hrvatsku, pa je Srbija među 12 najboljih evropskih timova.

Šveđani su od samog starta krenuli da melju domaćina. Serijom 6:0 stigli su do 9:4. Hrvatska do kraja meča nije uspela ozbiljnije da zapreti, pa su Šveđani odneli važnu pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Lagergen sa šest golova, dok su pet postigli Jepson i Nilsen.

Kod Hrvatske Čupić je postigao sedam, odnosno Kopljar pet golova.

Iz naše grupe u narednu fazu takmičenja Švedska prenosi četiri boda, Hrvatska dva, a Srbija nijedan.

Ova grupa se ukršta sa onom iz koje su dalje prošli Francuska, Belorusija i Norveška.

Formira se nova grupa od šest ekipa i odakle dve najbolje prolaze dalje. Iz grupa C i D se po istom ključu formira nova, a iz obe se najbolji plasiraju u polufinale.

Francuzi su grupi B imali sve tri pobede i prenose maksimalna četiri boda. Norveška je druga sa dve pobede i prenosi dva boda. Belorusija je treća sa jednom pobedom nad Austrljancima i zbog toga ne prenosi nijedan bod u novu grupu.

Glavna faza takmičenja počinje u četvrtak, Srbija igra protiv Norveške u Zagrebu, a istog dana Hrvatska igra protiv Belorusije.

Polufinala su na programu 26. januara kada je i meč za peto i šesto mesto, finale i meč za bronzu su 28. januara.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

 

Be the first to comment on "ČUDO SE DOGODILO: Švedska razbila Hrvatsku, Srbija prošla u drugu fazu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*