DRAGIĆ RAZBIO CRVENO-BELE: Efes stotkom srušio Zvezdu!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 17. kolu Evrolige od Anadolu Efesa sa 104:95.

Zvezda nije uspela da dođe do treće uzastopne pobede, a Efes je uspeo da se revanšira crveno-belima za decembarski poraz u Beogradu.

Najbolji u Efesu je bio Zoran Dragić sa 24 poena, Erik Mekolum je dodao 20, a Brajant Danston još 13 poena. U Zvezdi su se neočekivano istakli Nikola Jovanović i Matijas Lesor sa 13, odnosno 11 poena. Tejlor Ročesti je imao 14, a Milko Bjelica 15. Podbacio je Džejms Feldin sa osam poena.

Džejms Feldin je počeo meč vidno raspoloženiji nego što je bio u prethodnih nekoliko. Flouter i trojka Feldina uz dve odlične blokade Lesora nagovestile su da bismo mogli da gledamo Zvezdu anagažovanu i u napadu i u odbrani.

Međutim, vrlo brzo su se pojavili problemi sa odbranom centralnog pik end rola gde su poentirali Danston i Simon koji su relativno lako dolazili do koša.

Danston je do poluvremena imao i nekoliko ofanzivnih skokova, koji su bili vrlo važni za održavanje ravnoteže na parketu. Efes je do prve prednosti došao posle polaganja Simona za 13:12, a potom je Motum pogodio trojku iz ugla i to je već u 18. minutu bio signal da neke stvari treba menjati u igri Zvezde.

Domaćin je prvu deonicu završio minimalnom prednošću 22:21, a tokom druge je bilo ravnoteže u igri sve dok rezultatsku „klackalicu“ nije prelomio Zoran Dragić. Dragić je pogodio dve vezane trojke, jedan šut sa poludistance uz faul i to je bilo dovoljno da Efes za manje od dva minuta dođe do 35:28.

Toni Daglas i Derik Braun su kao brzi voz protrčali u nekoliko navrata uz čeonu liniju, a Milko Bjelica i Stefan Janković su mogli samo da posmatraju kako prednost Efesa raste do +13 na 43:30.

Tada se pojavljuju Davidovac i Ročesti koji svojim poenima približavaju Zvezdu. Davidovac je pogodio trojku, a Ročesti uz kontakt išao do koša i pogodio. Zvezda je spustila na -7 da bi na poluvreme otišla sa prihvatljivih 50:46.

Drugo poluvreme je izgledalo kao igra mačke i miša. Efes je na početku povećao prednost, Zvezda je uspevala da tu prednost stigne, ali nikako i da prelomi rezultat.

Efes je do 26. minuta opet imao +10 na 67:57, Zvezda je još jednom stigla do 71:69, ali u finišu treće deonice Daglas posle ofanzivnog skoka pogađa važnu trojku. Pogađa potom i Simon i Efes u poslednju četvrtinu ulazi sa 77:71.

U poslednjoj četvrtini je turska ekipa uglavnom imala kontrolu, nije iskorišćena dobra rola Stefana Jankovića, a Efes je rezultat prelomio trojkom Dragića za 95:83 na nešto više od tri minuta do kraja.

Turska ekipa je nakon toga samo čuvala prednost i uspela da dođe do pete pobede u Evroligi ove sezone. Efes je ostao 15. sa skorom 5-12, a Zvezda 11. sa sedam pobeda i deset poraza.

B92

Be the first to comment on "DRAGIĆ RAZBIO CRVENO-BELE: Efes stotkom srušio Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*