DžIKIĆ PONOVO KOBAN PO CRVENO-BELE: Budućnost pobedila Zvezdu u Morači i vratila se na čelo ABA lige!

Trojkaški obračun u dvorani „Morača“ pripao je domaćinu. Posle 16 pogođenih trojki iz 23 pokušaja Budućnost je savladala Crvenu zvezdu sa 92:86 i preuzela prvu poziciju u ABA ligi.

Crveno-beli su dali 11 dalekometnih hitaca, ali to nije bilo dovoljno da se savlada šuterskir raspoložen rival. Ivanović je dao 18, Lendri 17 poena kod domaćina, dok je u srpskom timu Ročesti dao 19, a Antić 14 poena.

Budućnost je u prvom delu igre bila zainteresovana isključivo na šut za tri koji ih je dobro služio (13-9), dok je srpski tim dao četiri iz sedam pokušaja, ali uz znatno bolji šut za dva (22-13).

Na poluvremenu je domaćin imao pet poena prednosti (47:42).

Poboljšala je Zvezda odbranu, uspela da dođe do izjednačenja (59:59), da bi se potom nastavile sudijske odluke kod faulova pri šutu, Lendri je dao sva tri penala, Ivanović zatim pogodio trojku, usledio je pravi obračun dalekometnim hicima iz kojeg su Podgoričani izašli sa vođstvom od šest poena pred poslednju deonicu (73:67).

Četvrta četvrtina i ponovo trojke, Antić i Feldin na jednoj, Danilo Nikolić na drugoj, pa je na pet minuta pre kraja crnogorski tim čuvao vođstvo (83:77). Posle tajm-auta Alimpijevića Gordić i Zoran Nikolić promašuju zicere, Ročesti poentira, Antić pogađa oba penala i vraća ekipu u igru (83:81).

Bjelica pravi peti faul, Ivanović pogađa 16. trojku za svoj tim, sledi serija promašaja, a Gordić posle prodora donosi domaćem timu pet poena prednosti na 92 sekunde pre kraja (88:83).

Antić promašuje za tri, vraća mu se lopta, Ročesti dodaje do Davidovca koji daje trojku. Novi prodor Ivanovića i poeni, Davidovac traži faul, sudije ne pokazuju ništa, a Budućnost uspeva da privede meč kraju.

Novosti

Be the first to comment on "DžIKIĆ PONOVO KOBAN PO CRVENO-BELE: Budućnost pobedila Zvezdu u Morači i vratila se na čelo ABA lige!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*