KLOP: Sve smo probali da bismo zadržali Kutinja, ali Barsa je njegov san!

Stigla je i potvrda sa zvaničnih portala Liverpula i Barselone. Na jednom je razgovor sa Jirgenom Klopom o transferu, dok je na drugom objavljen video snimak Kutinjovog ormarića na „Nou Kampu“.

– Nije tajna da je Felipe želeo da ode tamo još od jula kada su oni prvi put pokazali interesovanje. Bio je uporan sa mnom, saigračima i vlasnicima da želi da ide. Uprkos tome smo uspeli da ga zadržimo na leto, sa željom da probamo da ga ubedimo da ostane i bude deo naših planova – počeo je priču Klop.

Ipak, do promene mišljenja nije došlo, a brazilski fudbaler je već doputovao u Kataloniju gde će potpisati ugovor do 2023. godine.

– Mogu da kažem svim navijačima Liverpula da smo mi, kao klub, uradili sve što smo mogli da ga ubedimo, ali je on bio 100 odsto uveren u svoju budućnost i da je njemu i njegovoj porodici mesto u Barseloni. To je bio njegov san i siguran sam da ne bismo mogli da mu promenimo to ubeđenje.

Ima samo reči hvale na račun Brazilca koji je postao treći najskuplji fudbaler u istoriji (iza Nejmara i Mbapea).

– Kutinjo je za ovih pet godina ostavio veliki trag. Naravno da nismo srećni zbog toga što nije želeo da ostane, ali mu teška srca želimo sve najbolje. Pomogao nam je da dobijamo mečeve, igrao je dobro, trenirao naporno u Melvudu i posle zatvaranja letnjeg prelaznog roka, bio je pravi profesionalac.

Svestan je Nemac da bi navijači više voleli da je ostao, nego tih 160 miliona evra (oko 110 odmah, a 50 preko raznih bonusa).

– Naravno da razumem da su navijači razočarani, to je uvek slučaj kada morate da se oprostite od nekog posebnog. Koliko god da je to teško ponekad, to je deo života i fudbala. Pojedinci imaju svoje snove i ciljeve. Igrači dolaze i odlaze, to je fudbal, ali je klub dovoljno veliki i jak da nastavi sa napretkom. Nalazimo se u odličnoj poziciji da reagujemo na pravi način. Iskoristićemo našu veličinu i snagu za ovakve momente i nastavićemo da gledamo u budućnost.

Ovo ujedno znači da će krenuti razne spekulacije. Prvi pikovi su Lemar i Marez, ali se pominju Draksler, Gorecka, Sančez. Moraće „crveni“ nekoga da dovedu što pre, neophodna im je kreativnost na sredini terena koju bez Kutinja nemaju.

– Bio sam ovde dovoljno dugo da znam istoriju Liverpula, glavni igrači su i ranije odlazili, pa je klub nastavljao. Ne možete da prodate dušu i srce ovog kluba, mada sam siguran da bi mnogi voleli da je kupe. Imam puno poverenje u talentovane igrače koje imamo ovde. Zajedno sa vlasnicima ćemo nastaviti da pravimo investicije u igračkom kadru koje će nam dozvoliti da rastemo. Opraštamo se od Kutinja, ali nastavljamo naš put i napredak ka istom cilju, ka vraćanju trofeja na „Enfild“ – zaključio je Klop.

Katalonci su, poučeni situacijom sa Nejmarom, odredili veliku klauzulu.
– Postigli smo dogovor sa Liverpulom oko transfera Kutinja. Njegova klauzula iznosiće 400 miliona evra – navodi se na sajtu Barse.

Novosti

Be the first to comment on "KLOP: Sve smo probali da bismo zadržali Kutinja, ali Barsa je njegov san!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*