ZA SMANjENjE KAZNE: Ide žalba i pozivanje na Hajduk, delegat nije prijavio, već Srbin iz FARE

UEFA je danas odlučila da kazni Crveno Zvezdu sa igranjem pred praznim tribinama protiv CSKA i novčanom kaznom.

Ipak, uprava crveno-belih ima nameru da se žali na ovu odluku.

– Kada nam UEFA dostavi obrazloženje odluke, a to se očekuje u narednih pet dana, mi ćemo u roku od 72 sata podneti žalbu drugostepenoj komisiji UEFA. Postoji argumentacija koja je na našoj strani. Težih rasistitičkih prekršaja nije bilo, utakmica nije organizovana na našem stadionu – dakle nismo mogli da utičemo na organizaciju. A naš najjači adut je slučaj splitskog Hajduka. Njima je ublažena kazna, jer su prodali veliki broj ulaznica, kao i mi. Taj faktor na zapadu je jako bitan, jer se ulaznice tretiraju kao privatna svojina – rečeno je MOZZART Sportu u pravnom timu Crvene zvezde.

Zvezda se tereti zbog dešavanja u Borisovu, tačnije skanidaranja navijača generalnu Ratku Mladiću. UEFA kod ovakvih situacija ima nultu toleranciju, ali… Prema saznanjima MOZZART Sporta za crveno-bele je dobra stvar što delegat meča u Borisovu u zvanični zapisnik nije uneo rasistička skandiranja. Tačnije, ocenio je da su se navijači Crvene zvezde korektno ponašali.

Međutim, na scenu je stupila nevladina organizacija iz Londona FARE koja ima odeljak u Srbiji (ta organizacija sarađuje sa UEFA i prijavljuje slične slučajeve).
– Čovek koji nas je prijavio je odavde, ta nevladina organizacija FARE ima ispostave u svim zemljama. Tek je posebna tema – da ne kažem žalosna – da nas je UEFA prijavio čovek koji nije bio na utakmici, već je istu gledao na televiziji. Oslanjao se na televizijske snimke ili ne znamo šta već. To je nama još jedan argument, kao i činjenica da nam je ovo prvi ovakav prekršaj – oručeno je MOZZART Sportu u Zvezdi.

Be the first to comment on "ZA SMANjENjE KAZNE: Ide žalba i pozivanje na Hajduk, delegat nije prijavio, već Srbin iz FARE"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*