PREKINULI NIZ LOŠIH REZULTATA: Partizan savladao Zadar!

Crno-beli su tako prekinuli niz loših rezultata što u Evropi, što u regionalnoj ligi u kojoj su početak ove godine dočekali na sedmom mestu sa šest pobeda i osam poraza.

Partizan je dobio pre svega neverovatnom trećom četvrtinom koja se retko viđa i na parketima NBA lige. Crno-beli su u toj četvrtini ubacili 39 poena Zadru, nakon prvog poluvremena u kom je Partizan ukupno dao 38 poena.

Prvo poluvreme obeležile su izgubljene lopte na obe strane. Ono što je moglo da od starta ohrabri sve navijače Partizana bila je čvršća odbrana crno-belih.

Međutim, koliko je čvrstine bilo u odbrani, toliko je nonšalancije na momente bilo u napadu. Tako su u nekoliko navrata Partizanovi igrači imali problema i gubili loptu nakon njenog ubacivanja u igru posle koša Zadra.

Partizan koji kao ekipa nije gubio mnogo lopti do sada u ABA ligi, izgubio je čak deset samo do poluvremena.
Bilo da je reč o lošim dodavanjima Marinkovića i Vilijams-Gosa, koracima Milera ili faulovima u napadu Gagića, crno-beli nisu igrali koncentrisano.

Srećom po domaćina, nije ni Zadar. Gosti su izgubili isto toliko lopti na sličan način, pa je prvi deo igre protekao uz mnogo prekida. Koliko ni jedni ni drugi nisu bili „glavom u igri“ pokazuju i promašeni ziceri Milera ili Bašića.

To je za početak koristio Džoš Bostik koji je postigao osam od početnih 16 poena gostujuće ekipe. Kasnije se pridružio i Krajina, pa je kombinovano sa nešto lošijim šutem Partizana Zadar do poluvremena vodio tri poena 41:38.

B92

Be the first to comment on "PREKINULI NIZ LOŠIH REZULTATA: Partizan savladao Zadar!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*