FANTASTIČAN DERBI LONDONA: Arsenal poveo, pa u nadoknadi vremena izvukao bod protiv Čelsija!

Fudbaleri Čelsija i Arsenala odigrali su nerešeno 2:2 u 22. kolu Premijer lige u fantastičnom londonskom derbiju.

Džek Vilšir je postigao gol posle skoro tri godine, Čelsiju je sviran sporan penal posle faula Beljerina nad Azarom, a Arsen Venger će još jednom morati da se pazi da ne bude kažnjen zbog kritike sudija.

Sva četiri gola viđena su u drugom poluvremenu, ali daleko od toga da je prvi deo igre bio monoton.

Alvaro Morata je pokazao da večeras nije bilo njegovo veče, Mejtland Najls da Venger na njega sve ozbiljnije može da računa u napadu, ali i da ni na koga ne može da računa u odbrani gola, osim Petra Čeha.

Konte može da bude zadovoljan formom neverovatnog Markusa Alonsa koga bi komotno mogao da premesti na neku od ofanzivnih pozicija, ali ne može da bude zadovoljan učinkom napadača papreno plaćenog Realu.

I jedni i drugi imali su prilika da postignu bar po jedan ili dva gola u prvom poluvremenu. Koliko je konfuzna bila odbrana Arsenala kada je dozvolila Morati da izađe sam ispred Čeha, toliko je i Morata bio zbunjen kada je sam promašio već posle petnaestak minuta igre.

Samo nekoliko minuta kasnije okvir gola pogađa Aleksis Sančes a lopta se kao na fliperima odbija od jedne do druge stative pa do ruku Tiba Kurtoe.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a prvi gol u nastavku daje Arsenal u 63. minutu. Uz malo sreće, lopta se odbila do nogu Džeka Vilšira koji „zakucava“ loptu levicom od stative u mrežu belgijskog golmana.

Vilšir je postigao prvi pogodak posle skoro tri godine jer je poslednji ligaški gol dao Vest Bromvič Albionu u poslednjem kolu sezone 2014/2015.

Četiri minuta kasnije, Beljerin i Azar u duelu, Beljerin nogom kači Azara u stopalo koje je Belgijanac podigao u vazduh, Azar pada ali sudija Entoni Tejlor pokazuje na belu tačku. Na ponovljenom snimku se vidi da je penal dosuđen „nategnuto“ i to je ukupno četvrti sviran protiv „Tobdžija“ ove sezone.

Azar šalje loptu po sredini i Čelsi poravnava u 67. minutu. Potpuni šok na Emirejtsu nastaje u 84. minutu kada Zapakosta vara Čejmbersa na desnom boku, centrira nisko i oštro po zemlji, a Markos Alonso u maniru rasnog napadača sprovodi loptu iza leđa Čeha po drugi put.

Arsenal uspeva da se vrati u nadoknadi vremena kada je Beljerin odbijenu loptu Markosa Alonsa raspalio sa dvadesetak metara iza leđa Kurtoi. Posle svega viđenog na stadionu Tobdžija, remi se čini i kao najpravedniji rezultat.

Čelsi je posle ovog remija na trećem mestu sa 46 bodova, a Arsenal je šesti sa 39.

B92

Be the first to comment on "FANTASTIČAN DERBI LONDONA: Arsenal poveo, pa u nadoknadi vremena izvukao bod protiv Čelsija!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*