ŽESTOKI UDARCI: Kokeza brutalno opleo po Terziću!

Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, odlučio je da progovori o odnosima sa Crvenom zvezdom, Aleksandrom Vučićem, huliganima.

Kako se izboriti sa huliganima?

“Nije rešenje da uhapsite huligane I da oni provedu sedam dana u zatvoru. On onda nije kažnjen, nego je postao heroj kod svojih pristalica. Da su kazne oštrije pitanje je da li bise usudio za nasilje”.

Razgovor za novogodišnji dvobroj Nedeljnikapočeo je skorim izborom Mladena Krstajića za selektora.

Verovatno ste čuli kritike da Mladen Krstajić nije iskusan trener?

“Gde su bili treneri Zidan i Gvardiola pre Reala I Barselone? Sada su među tri nabolja trenera na svetu. Da dovedemo i Murinja za selektora ko bi nam garantovao da ćemo da prođemo grupu?”

Da li ste imali još neku želju za selektora?

“Razgovarali smo o više kandidata, a jedna opcija je bio Dragan Stojković Piksi. On je potpisao odličan ugovor na nekoliko godina u Kini i više nije bilo realno da vodi reprezentaciju”.

Vaši odnosi sa Zvezdom nisu na zavidnom nivou?

“Ja sam zvezdaš i bio sam član uprave Crvene zvezde, i to nije tajna, ali moja obaveza kao predsednika je da svi klubovi imaju isti tretman. I Crvena zvezda i Partizan su dobijali novac od FSS. Jedan funkcioner Crvene zvezde, međutim, kaže da FSS nikada nije pomogao Crvenoj zvezdi. To je laž. U julu 2016. godine klubu je pozajmljeno 800.000 evra I ovo nisu kafanske priče”.

Da li idete na kafu u Humsku, a ne i na “Marakanu”?

“Kao predsednik nisam bio na kafi ni u Partizan, ni u Crvenoj zvezdi. O tome koliko je menadžer na privremenom radu u Crvenoj zvezdi popio kafa I pojeo ručkova u Humskoj najbolje može da priča Žarko Zečević. Predstavnici Crvene zvezde bili su više puta u FSS od kada sam predsednik. Evo konkretno pre neki dan u Savezu je bio predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović I tražio da joj pomognemo. Rekao sam da nije problem, mogu da dobiju pozajmicu od 500.000 evra”.

Odnosi nisu sjajni, a u FSS ste došli upravo iz Crvene zvezde?

“Predstavljeno je da Crvena zvezda ima problem sa FSS ili sa mnom, što apsolutno nije istina. U pitanju je lični odnos menadžera na privremenom radu u Crvenoj zvezdi I mene. On hoće da privatizuje Savez, ja ne dozvoljavam I tu dolazimo do problema. Problem je konkretno nastao kada je u mojoj kancelariji tražio da on određuje dva ili tri reprezentativca u A timu i tri ili četiri u mladoj selekciji. Pred EP u Poljskoj taj menadžer je lično pozvao selektora Nenada Lalatovića da mu kaže koja dva igrača da igraju…”

Da li je koren vašeg sukoba možda borba ko je veći prijatelj Aleksandra Vučića?

“Poznajem Vučića 15 godina I nemam potrebu da se borim za njegovu naklonost. Kada je u pitanju odnos tog menadžera I mene, postoji tu još nekoliko problema. On bi da bude predsednik FSS, što je legitimno. Drugi je taj što ja živim za fudbal, a on od fudbala. Stavite me na poligraf I pitajte da li mi je bilo koji mendažer ikada dao 1.000 evra. Nisam siguran da bi menadžer na privremenom radu u Crvenoj zvezdi taj poligraf prošao”

B92

Be the first to comment on "ŽESTOKI UDARCI: Kokeza brutalno opleo po Terziću!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*