ŠIRER GLEDA U LEĐA HARIJU: Kejn novim het-trikom oborio rekord i razbio Svece!

Fudbaleri Totenhema deklasirali su Sautempton rezultatom 5:2 u utakmici kojom je otvoren „Boksing dej“, a koju je potpuno obeležio Hari Kejn.

Fenomenalni napadač ‘Pevaca’ postigao je tri gola i tako oborio nekoliko rekorda – sa 39 pogodaka skinuo je Alana Širera sa prvog mesta večne liste po broju golova u jednoj kalendarskoj godini u Premijer ligi, ali je i postao najbolji strelac Evrope u 2017.

On je na 52 utakmice ove godine protivničku mrežu tresao čak 56 puta i tako na drugoj poziciji ostavio Lionela Mesija koji ima dva manje.

Kejn je u 22. minutu doveo Totenhem u vođstvo na Vembliju, kada je na izuzetan centaršut Eriksena sa levog boka glavom sproveo loptu, ali je neverovatno kako ga je odbrana gostiju ostavila samog na samo dva metra od linije.

Nešto više od 15 minuta kasnije krunisao je divnu akciju svog tima i asistenciju Sona, da bi mu u 67. minutu asistent bio Ali, a on lepo ‘bocnuo’ Frejzera Forstera.

U međuvremenu, engleski i južnokorejski reprezentativac su krunisali svoje sjajne partije i golovima, dok su na drugoj strani obraz Sautemptona sačuvali Bufal i naš Dušan Tadić.

Srpski reprezentativac je na terenu proveo poslednjih pola sata, a u 82. minutu je na lep način prihvatio odbitak iz kornera i poslao ga preko nemoćnog Lorisa.

Time je postavljen konačan rezultat, a nakon ovog trijumfa, ekipa Maurisija Poćetina popela se na četvrtu poziciju sa 37 bodova – dva manje od Čelsija i dva više od Liverpula, ali uz utakmicu više.

Tim njegovog zemljaka Maurisija Pelegrina ostao je 13. sa 19 osvojenih bodova.

B92

 

 

Be the first to comment on "ŠIRER GLEDA U LEĐA HARIJU: Kejn novim het-trikom oborio rekord i razbio Svece!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*