DA LI JE PRIMERA DOBILA NOVOG ŠAMPIONA? Barsa pregazila Real na Bernabeu!

Izabranici Zinedina Zidana nalaze se u veoma teškoj situaciji, pošto imaju čak 14 bodova manje, ali i utakmica zaostatka za klubom iz Katalonije.

Golove za Barselonu postizali su Luis Suares u 54. minutu, Lionel Mesi u 64. iz penala i Vidal u nadoknadi vremena. Mesijevom penalu prethodilo je namerno igranje rukom Danija Karvahala koji je dobio crveni karton.

U prvom poluvremenu videli smo bolju igru „Kraljevskog kluba“, međutim ni katalonski klub nije bio bez šansi.

Već u drugom minutu mreža Barselone se zatresla kada je Kristijano Ronaldo poslao loptu iz leđa golmana Ter Štegena. Ipak, Portugalac se nalazio u vidnom ofsajdu, pa je gol poništen.

Nastavio je Real da pritiska „ljutog“ rivala, koji prvih desetak minuta nije uspeo da dođe do gola Kejlora Navasa. Sredinom poluvremena Barse se oslobodila pritiska i počela da stvara šanse.

Najozbiljniju imali su u 30. minutu kada je Lionel Mesi pronašao Paulinja. Argentinac je sjajnim dodavanjem proigrao Brazilca, koji je dobro šutirao, ali je njegov pokušaj zaustavljen.

Samo dva minuta kasnije zapretio je i madridski klub. Ronaldo je odlično prošao sa leve strane, potom šutirao u dalji ugao, međutim Ter Štegen je bio na mestu i odbranio.

Do poluvremena Real Madrid imao je veliku priliku. Marselo je centrirao sa levog boka, Benzema je šutirao glavom, međutim njegov pokušaj zaustavila je stativa. Sa rezultatom 0:0 otišlo se na poluvreme.

U nastavku meča totalno drugačija situacija na terenu. Barselona je bila mnogo bolja što se videlo i u rezultatu. Posle sjajne akcije katalonski klub uspeo je da dođe do gola u 54. minutu. Strelac je bio Suares, a asitent Serđi Roberto

Samo deset minuta kasnije novi naleti Barselone. Dani Karvahal je igrao namerno rukom u kaznenom prostoru, posle čega je dobio crveni karton. Mesi je realizovao penal, pa je tako Barsa povela sa velikih 2:0.

Real je do kraja meča pokušavao, ali nije uspeo da dođe do gola. Štaviše, uspeli sa prime. Tačku na ovaj meč stavio je Aleiš Vidal u nadoknadi vremena, za konačnih 3:0.

B92