GRCI KOBNI PO CRVENO-BELE: Zvezda u neizvesnoj završnici poražena od Panatinaikosa!

Košarkaši Zvezde poraženi su Panatinaikosa u 14. kolu Evrolige sa 69:63.

Zvezda nije uspela da se vrati na pobednički kolosek pa je posle teškog poraza od Fenerbahčea u Istanbulu, poražena i kod kuće u utakmici koju je Panatinaikos dobio Zvezdinim oružjem – trojkama.

Panatinaikos je već u svom prvom napadu na meču nagovestio šta će mu biti glavna prednost jednih u odnosu na druge u meču – posle uvodnih poena Matijasa Lesora nakon ofanzivnog skoka, trojku je pogodio Lekavičijus.

Zvezda je od početka krenula da igra dobru odbranu, ali je u nekoliko navrata došlo do konfuzije. Kada je odbrana zaspala na Gistu pri šutu za tri, Gist je to kaznio trojkom, a kada se to desilo u tranziciji – zakucavanjem.

Zahvaljujući mini-roli Gista koji je od starta pokrenuo Panatu, njegov tim je na već posle četiri minuta vodio sa 13:7. Već do tog trenutka su Atinjani pogodili tri trojke.

Od tog trenutka Zvezda počinje da igra daleko čvršću odbranu i posle dve ukradene lopte Metu Lodžeskom crveno-beli prave seriju 8:0 i vode sa 15:13.

Potom posustaju, a Panatinaikos to opet koristi i završava prvu deonicu sa 20:15.

Alimpijević je u drugoj četvrtini uveo Dejana Davidovca, ali je veći doprinos počeo da daje Milko Bjelica. Panatinaikos je nastavio da dobro gađa trojke, ali je Zvezda ipak do poluvremena uspela da se približi na 51:48.

Treću četvrtinu je Zvezda odigrala loše i u njoj je bilo šest ili sedam minuta praznog hoda u napadu koje je atinska ekipa znala da kazni. Tada dolaze i do prve dvocifrene prednosti kada od 44:42 odlaze na 53:42.

Prednost je bila i 13 poena, ali je Zvezda uspela u poslednjoj deonici da se vrati. Posle trojke Lazića i poena Feldina sa linije penala, ušlo se u neizvesnu završnicu u kojoj crveno-beli nisu uspeli da prelome meč u svoju korist, a Panatinaikos je mirno slobodnim bacanjima rešio meč u svoju korist.

Zvezda narednu utakmicu igra protiv Armani Milana.

B92