ALIMPIJEVIĆ: Navijači će nam biti dodatna snaga protiv Panate!

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je njegovim košarkašima potreban dodatni motiv kako bi pobedili Panatinaikos u predstojećoj evroligaškoj utakmici.

– U ovom ritmu, najvažnije je da se pronađe svaka sitnica, neki mali dodatni lični motiv kako bi se pronašla dodatna energija u ovoj stvarno preteškoj seriji. Uspeli smo nekako da rasporedimo i minutažu u prethodnoj utakmici i napravimo uvertiru za sledeći meč u kome ćemo igrati pred našim navijačima. Znamo da će nam oni biti dodatna snaga i zato želimo da odigramo dobro, i trudom i borbenošću, za početak, nikoga ne razočaramo – rekao je Alimpijević u najavi utakmice.

Zvezda će u četvrtak od 19.00 u dvorani „Aleksandar Nikolić“ igrati protiv Panatinaikosa u 14. kolu Evrolige.

– Posle početne nestabilnosti koja je bila karakteristična gotovo za sve timove Evrolige ove sezone, ekipa Panatinaikosa se uigrala i uhvatila odličan ritam i zabeležila četiri pobede u poslednjih pet mečeva – kazao je Alimpijević.

Košarkaš crveno-belih Ognjen Dobrić rekao je da je neophodno da se ekipa osveži posle napornih gostovanja i spremi za predstojeću utakmicu.

– Grčki tim je u izuzetno dobrom ritmu, igraju dobro što se vidi i po rezultatima, čak smatram da ih pomalo i neopravdano izuzimaju iz najužeg kruga kandidata za plasman u samu završnicu. Najavljeno odsustvo Kalatesa i Papasa nas ne zavarava, to je izuzetno jak i dobro ukomponovan sastav. Mi ovaj mini ciklus koji je bio izuzetno važan, ali i naporan, završavamo utakmicom u četvrtak. Potreban nam je vetar u leđa i ogromna podrška sa tribina kako bismo došli do dodatne snage i pokušali da zabeležimo vrlo važnu pobedu u Evroligi – rekao je Dobrić.

Zvezda će posle duela sa Panatinaikosom do Nove godine igrati dve utakmice, obe u gostima, protiv Mege u ABA ligi i Milana u Evroligi.

BETA