SRBI U NBA: Bogdan zapažen u pobedi Kingsa, Marjanović dominirao u porazu Detroita!

Bogdan Bogdanović i Boban Marjanović, reprezentativci Srbije, imali su prethodne noći zapažene učinke u NBA ligi.

Bogi je odigrao raznovrsno u pobedi svojih Sakramento Kingsa nad Finiks Sansima 99:92, zabeleživši 10 poena (1/2 za dva, 2/7 za tri), pet skokova, četiri asistencije i ukradenu loptu za 32 minuta u igri.

Najzaslužniji za slavlje protiv gostiju iz Arizone bio je Zek Rendolf, koji je 11 od svojih 17 poena (7/12 za dva, 0/2 za tri) ubacio u poslednoj deonici, a imao je i sedam uhvaćenih lopti i pet proigravanja.

Najefikasniji je bio Džordž Hil sa poenom više i istim brojem skokova, ali i po tri asistencije i krađe, Badi Hild dodao je 14, a Vili Koli-Stajn 13 poena.

Kod Sansa su na visini zadatka bili samo Ti-Džej Voren sa 18 poena i pet uhvaćenih lopti, odnosno rezervista Majk Džejms sa 17 poena i pet asistencija.

S druge strane, Bobi je napokon od Stena van Gandija dobio razumne minute da se pokaže i odmah je ubacio rekord sezone za 12 minuta – 14 poena (4/6 za dva, 6/8 slobodna bacanja), pet uhvaćenih lopti i dve asistencije.

Ipak, iako je na poluvremenu bio jedini igrač Detroit Pistonsa sa dvocifrenim učinkom u drugom delu meča bio je svega četiri minuta u igri, a Denver Nagetsi, koji i dalje igraju bez povređenog Nikole Jokića, su na kraju upisali rutinski trijumf – 103:84.

Za trijumf tima iz Kolorada najzaslužniji je bio sjajni Džamal Marej sa 28 poena (7/11 za dva, 4/8 za tri), četiri skoka i tri asistencije, a odličan je bio i rezervista Trejl Lajls sa 20 poena i istim brojem uhvaćenih lopti. Istakao se i Vilson Čendler sa 18 poena.

Pored Bobana, samo su još dva igrača Pistonsa bila raspoložena za igru, pošto su jedino još Lengston Gelovej sa 18 i Redži Džekson sa 12 poena imali dvocifren učinak.

B92