KAPITEN SE OGLASIO: Evo šta Novica kaže o odlasku Mute Nikolica!

novica-velickovic-partizan-kk-belgrade-beograd

Promene u Partizanu. Umesto Miroslava Nikolića na klupu će od četvrtka i zvanično biti postavljen Nenad Čanak. Pre toga, večeras, crno-bele čeka meč u Evrokupu.

Rival će im biti Bilbao, tim koji su savladali u Španiji, a ekipu će voditi dosadašnji drugi pomoćnik Aleksandar Matović i tim menadžer Dušan Kecman.

Kapiten Novica Veličković je posle treninga razgovarao sa novinarima.

– Znate kakva je situacija. U igri ne može mnogo da se promeni za jedan dan. Jednostavno, treba ići na pobedu i na taj način započeti novi ciklus. Možemo da odigramo dobro i kvalitetno. Pobeda bi nam bila bitna zbog samopouzdanja i ulaska u lepši period, jer smo baš zaređali što se tiče poraza. U naredna dva kola ABA lige dočekujemo MZT i Mornar koji moramo da dobijemo. Protiv Bilbaa treba da se spremimo za te utakmice i bilo bi dobro da u njih uđemo sa pozitivnim raspoloženjem – rekao je Veličković, a prenosi “Mondo”.

Na pitanje oko podrške sa tribina usled činjenice da je večeras na programu fudbalski večiti derbi, kao i da je tim zabeležio osam poraza u poslednjih devet mečeva i da im je prolazak u narednu fazu Evrokupa u domenu teorije kaže:

– Podrška mora da se zasluži. Na nama je da pokažemo ljudima borbenost i želju, oni će to kao i uvek prepoznati. Generalno, mora da se stvara pozitivna slika o Partizanu što možemo da uradimo jedino maksimalnim zalaganjem. Da navijači vide da je to ono zbog čega žele da dođu u halu i da je to pravi Partizan.

Na kraju su ga novinari pitali može li ekipa koja je kod Mute Nikolića delovala “mekano” i malodušno da postane jača i kompaktnija.

– Naravno da može i da mora. Porazima smo ušli u lošu atmosferu, a iz nje možem da izađemo samo jačim treningom i pobedama. Kažem, to što je bilo ostaje iza. Tu je sada novi trener i mi moramo da budemo drugačiji – zaključio je Veličković.

Novosti