MIROSLAV ĐUKIĆ: Zvezda je pobednička ekipa, sigurno nam neće biti dosuđen penal!

Trener Partizana Miroslav Djukić rekao je danas da očekuje fudbalski spektakl protiv Crvene zvezde i da „večiti“ rival neće kalkulisati bez obzira na to što ima devet bodova više.

„Očekuje nas velika utakmica dve velike ekipe, koje su napravile veliki uspeh plasmanom u narednu fazu Lige Evropa, koje se bore za titulu. Pravi praznik, fudbalski spektakl. Nadam se da će sve proteći u fer borbi i nek pobedi bolji. Zaostajemo devet bodova i moramo da idemo na pobedu. Zvezda može da kalkuliše, ali se radi o pobedničkoj ekipi i sigurno će i ona ići na pobedu“, rekao je Djukić na konferenciji za novinare.

Partizan će u sredu dočekati Crvenu zvezdu u 22. kolu Super lige Srbije, kojim će se završiti prvi deo sezone.

„Nadamo se da će derbi biti bolji i kvalitetniji nego prethodni. Utakmica nosi mnogo tenzije, bitnosti jer niko ne želi da izgubi na prvom mestu, a posle toga traži pobedu. Plasmanom u Evropu svi ulazimo rasterećenije i mirnije u utakmicu. Nema favorita. Sve što ste uradili pada u vodu. Derbi je utakmica za sebe, mnogo puta se dešavalo da je ekipa koja je u boljem momentu gubila utakmicu“, kazao je Djukić.

Po njegovim rečima, veoma je bitno pobedom završiti jesenji deo sezone.

„Veoma će biti bitni utisci sa derbija jer sa njima ideš na odmor. To će značiti da li će odmor biti prijatan. Sve ćemo učiniti da pobedimo i da sve bude kako treba jer je to veoma bitno. Partizan je napravio odličnu sezonu. Sve je još u opticaju i borba se nastavlja“, rekao je trener Partizana.

On je dodao da ne zna uzrok lošijih rezultata Partizana na stadionu u Humskoj.

„Gro bodova smo izgubili kod kuće, iako bi trebalo da sve to bude kontra, da budemo neosvojiva tvrdjava. Da li je to pritisak ili nešto drugo, zaista ne znam. Mnogo smo više bodova osvojili na strani. Nismo uspeli da rešimo taj problem da pobedjujemo te utakmice kod kuće, što je najvažnije. Prvenstva se osvajaju kod kuće, pogotovo naše jer nemate puno prava na grešku“, naveo je trener crno-belih.

Nastup Zorana Tošića na „večitom“ derbiju je neizvestan, dok Marko Janković sigurno neće igrati.

„To je danak igranja sreda-nedelja-sreda. Imamo mnogo povredjenih igrača, ali svi koji budu igrali su spremni i daće sve od sebe. Siguran sam da će dostojno zameniti. Pokazali smo da možemo bez svakoga, da smo ekipa. Ko god bude izašao na teren, to će biti dobra ekipa koja će od prvog minuta ići na pobedu“, rekao je Djukić.

Upitan da li se plaši nove svadje Sejdube Sume i Ognjena Ožegovića oko izvodjenja jedanaesterca, „makar potajno jer Partizanu u derbiju penal nije sudjen 22 godine“, on je odgovorio: „Neće biti svadje, sigurno jer neće biti dosudjen penal“.

„Izgladili smo to u svlačionici, to su gluposti. Jevtović je bio prvi, Suma drugi izvodjač, a Ožegović nije bio na mapi, odnekud je izronio i shvatio da nije trebalo to da uradi. Nije problem“, dodao je Djukić.

Fudbaler Partizana Danilo Pantić rekao je da će predstojeća utakmica biti „teška i veoma bitna“.

„Sastaju se dve ekipe koje su prezimile u Evropi i ovo će biti spektakl. Moramo da damo maksimum jer nam je ova utakmica veoma bitna i nadamo se pobedi. Imali smo par nesrećnih trenutaka u poslednje tri utakmice, ali mislim da nema potrebe da bude loša atmosfera kod nas u ekipi. Spremni smo i jedva čekamo da počne utakmica“, rekao je Pantić.

Beta