DA LI JE PRVENSTVO REŠENO? Gvardiola nadmudrio Murinja, Siti na ogromnih +11!

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su u derbiju sezone Mančester Junajted na Old Trafordu sa 2:1.

Strelci za Siti bili su Silva i Otamendi, dok je jedini gol za Junajted delo Markusa Rašforda.

Ovim trijumfom Gvardiolin tim je stekao ogromnih 11 poena prednosti u odnosu na Crvene đavole i napravio džinovski korak ka tituli šampiona.

Građanima je ovo 14 pobeda u nizu u jednoj sezoni, što do sada nikome nije pošlo za rukom u istoriji engleske prve lige.

Siti je od početka utakmice bio taj koji je držao konce igre u svojim rukama, dok se Junajted opredelio za kontra-napade. Prvu veliku šansu propustio je Žesus, kada mu je u 17. minutu De Hea odbranio. Usledio je mirniji period igre, Siti je napadao, ali je domaćin bez problema odolevao. Na sledeću dobru priliku čekao sw 42. minut, Delf je uposlio Sanea, ovaj je sjajno šutirao, ali je španski golman još bolje intervenisao. Ovo je samo bio početak „ludačkih“ nekoliko minuta. Siti u 43. stiže do prednosti. De Brujne je izveo korner, a lopta se od Lukakua odbila do Silve, kome nije bilo teško da savlada De Heu. Ipak, to nije bilo sve u prvom poluvremenu. Posle velike greške odbrane Sitija, Junajted u drugom minutu nadoknade stiže do izjednačenja preko Rašforda.

Gvardiola je na poluvremenu napravio napadačku izmenu, pošto je Kompanija zamenio Gindoganom. Siti je i u nastavku imao terensku inicijativu, a do nove prednosti došao je u 53. minutu. Ponovo je Lukaku loše reagovao, lopta se odbila do Otamendija koji bez problema pronalazi put do mreže. Do kraja utakmice Siti je propustio nekoliko dobrih prilika, dok je Junajtedu u 85. minutu sreća nedostajala da stigne odo izjednačenja. Posle sjajne akcije Lukaku je sa pet metara pogodio Edersona u glavu, da bi u nastavku i Lingard promašio. Siti je mogao i do ubedljvije pobede, ali je De Hea u samoj završnici zaustavio Bernarda Silvu.

Nemanja Matić je odigrao svih 90 minuta u ekipi Junajteda.

Premijerligaši na terene izlaze ponovo već u utorak i sredu, kada se igraju mečevi 17. kola. Siti gostuje Svonsiju, dok Junajted dočekuje Bornmut.