VELIKI BOD, ALI I VELIKA ŠTETA: Rukometašice Srbije u poslednjim sekundama ostale bez pobede protiv vicešampionki sveta!

Rukometašice Srbije odigrale su nerešeno sa Holandijom, 27:27, u meču četvrtog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

Izabranice selektora Obradovića imale su +3 (27:24) na pet minuta do kraja meča, međutim nisu uspele da postignu gol do kraja meča.

Na golu Srbije briljirala je Čolićeva, koja ipak, nije uspela u poslednjem napadu da spreči Holanđanke da dođu do izjednačenja.

Srbija je uspela da postigne gol u poslednjem napadu, ali su dosuđeni koraci, pa je gol poništen.

Rukometašice su odlično krenule meč i već posle 15 minuta igre imale prednost od 9:7. Međutim, tada je došlo do manjeg pada koncetracije u našem timu, što su vicešampionske sveta i Evrope iskoristile.

Holandija je povela sa 15:13, ali onda se probudila Andrea Lekić, koja je „povukla“ naš tim i na poluveme se otišlo sa rezultatom 15:15.

 

U drugom poluvremenu viđena je žestoka igra na obe strane. Naše rukometašice su pokazale da se ne plaše velikog protivnika, što se videlo i u rezultatu.

Rukometašice imale su konstatnu prednost, a činilo se da će doći i do pobede na samo pet minuta do kraja meča. Srbija je tada vodila sa 27:24, međutim tada smo stali u napadu.

U odbrani je briljirala Čolićeva, ali u napadu nije bilo rešenja. Dosta su uticale i sudije, koje su više puta isključile naše devojke, ali mi smo uglavnom uspevali da postignemo gol u takvim situacijama.

Na kraju, rukometašice kao da su se malo uplašile pobede, pošto nisu imale nijedan smislen napadu, već su oni reševani posle podignute ruke sudija.

Ipak, ovaj nerešen rezultat od velikog je značaja za naš tim. Devojke su pokazale da mogu sa svima da igraju, samo im je falilo malo sreće u završnicama.

B92