VREME JE ZA RASPLET U LŠ: Roma na korak od osmine finala, CSKA se nada čudu na Old Trafordu!

Konačno je došlo vreme za rasplet u Ligi šampiona.

Prvog dana šestog kola ukupno tri putnika za osminu finala nisu poznata, u A grupi veliku borbu vode moskovski CSKA i Bazel, u C grupi Atletiko i Roma, a Juventus i lisabonski Sporting u D grupi.

U najboljoj poziciji je Roma Aleksandra Kolarova jer na svom Olimpiku dočekuje autsajdera iz Azerbejdžana Karabag i u slučaju pobede proći će dalje bez obzira na rezultat iz Londona između Čelsija i Atletika.

Roma u „ludoj“ kombinaciji može da bude treća, ali i prva. Jasno je da ako senzacionalno izgubi ili odigrao nerešeno, uz trijumf Atletika, ne ide dalje, ali ako prema očekivanjima pobedi, a Čelsi odigra bar remi sa izabranicima Dijega Simeonea, sa prvog mesta ići će u nokaut fazu zbog boljeg međusobnog skora.

Čelsi je obezbedio plasman u osminu finala, ali se sigurno neće zadovoljiti raspletom sa drugim mestom…

Slična situacija je u D grupi, Barselona je obezbedila čelo grupe i rasterećeno dočekuje Sporting koji je pred moranjem na Nou Kampu i biće mu potrebno veliko iznenađenje da pobedi, a da Juventus kiksne u Pireju protiv optisanog Olimpijakosa sa srpskim trilingom Jagoš Vuković – Saša Zđelar – Uroš Đurđević.

Što se tiče A grupe CSKA i Bazel traže trijumfe na gostovanjima velikanima Mančester Junajtedu, odnosno Benfiki.

Bazel ima bolji međusobni skor u odnosu na CSKA, ali i lakšeg rivala jer igra u Lisabonu protiv Benfike koja je bez bodova i takmičarskog motiva, ali jasno je da će ekipa Mileta Svilara, Ljubomira Fejse i Andrije Živkovića dati sve od sebe da se od Evrope oprosti bar sa nekim poenom.

Mančester Junajtedu Nemanje Matića potreban je remi da potvrdi plasman dalje sa prvog mesta, pa čak i u varijanti niskog poraza biće prvi.

Najjasnija situacija je u B grupi, Pari Sen Žermen i Bajern su u osmini finala, Seltik ide prema Ligi Evrope, a Anderleht je poslednji.

Raspored bi mogao da bude drugačiji samo ako Bajern u Minhenu savlada PSŽ sa četiri gola razlike i preuzme čelnu poziciju, a Anderleht na bučnom Seltik parku napravi podvig od tri gola više i ostane na međunarodnoj sceni.

Sve utakmice igraju se sutra u terminu od 20.45.

Tanjug