NEVEROVATNA ISPOVEST POZNATOG SUDIJE: Pustio sam Totenhem da izgubi titulu!

Nekadašnji engleski sudija Mark Klatenburg otkrio je detalje sa utakmice Totenhema i Čelsija iz sezone 2015/2016, posle koje je Lester osvojio titulu.

Totenhem je remizirao sa ‘Plavcima’ 2:2 i matematički izgubio šanse za titulu, a na toj utakmici Klatenburg je mogao da isključi nekoliko gostujućih igrača.

„Imao sam osnova da isključim tri fudbalera Totenhema, ali da sam to zaista uradio kakvi bi me naslovi dočekali sutra? Pisalo bi se da je Klatenburg koštao titule Totenhem. Oni su se u tom meču bukvalno bavili samodestrukcijom i Lester je osvojio titulu. Mislim da sam uprkos tome ja pomogao razvoju utakmice svojim suđenjem“, rekao je Klatenburg za BBC.

Lester je nakon te utakmice obezbedio titulu, a na kraju sezone završio sa 10 bodova više od Arsenala, a Totenhem je na kraju bio treći sa 11 manje.

Možda bi neke sudije drugačije sudile, ali mislim da bi toliki broj isključenih igrača bio sjajan izgovor za ‘Pevce’. Ovako nisu mogli da traže izgovore, moj plan za tu utakmicu je bio – pusti ih da izgube titulu sami. I oni su to i uradili, dodao je.

Klatenburg je sudio u Premijer ligi od 2004. do februara 2017. godine kada je otišao na rukovodeće mesto u sudijskoj organizaciji Saudijske Arabije.

Ovaj sudija je od 2006. bio na FIFA listi, a prošle godine je sudio finale Evropskog prvenstva i Lige šampiona.

Tanjug