CRVENO-BELO KRALjEVSKO ČUDO: Sjajna Zvezda srušila Real u Madridu!

Sastavi ekipa:

Crvena zvezda: Kešelj, Radičević, Lazić, Davidovac, Dangubić, Ročesti, Feldin, Bjelica, Antić, Lazarević, Dobrić, Apić, Janković, Lesor, Jovanović. Trener: Dušan Alimpijević

Real Madrid: Kozer, Rendl, Fernandes, Radončić, Dončić, Macijulis, Rejes, Kampaco, Justa, Kerol, Tavares, Tompkins, Tejlor. Trener: Pablo Laso

Hala: Vicink centar, Madrid
Sudije: Hristos Hristodulu, Robert Lotermozer, Pjotr Pastusijak

Utakmicu je odlučio Pero Antić trojkom u poslednjim sekundama Zvezdinog napada na sedam sekundi do kraja utakmice.

Zvezda je u Madrid došla posle nekoliko teških poraza u Evroligi na madridskom parketu, ali i pet vezanih poraza ove sezone u Evroligi.

Real jeste igrao oslabljen za nekoliko prvotimaca, ali je tokom većeg dela meča imao i „Dončić faktor“.

Pablo Laso u startnu petorku nije uvrstio neverovatnog Slovenca koji je ove godine najbolji igrač Reala i to se ispostavilo kao problem za Lasovu ekipu.

Real se u prvih pet minuta mnoogo mučio sa izgubljenim loptama dok je Zvezda mnogo bolje igrala odbranu po kojoj ove sezone nije prepoznatljiva.

Bila je tokom većeg dela meča u Madridu, a samo u prvih pet minuta Real je isto toliko puta gubio loptu.

Zvezda se poprilično oslanjala na šut za tri poena koji je uz odbranu na kraju bio i glavno oružje za pobedu. Ako se izuzme nekoliko iskakanja u čuvanju pika kada su Tavares ili Rejes ostajali sami pod košem, Zvezda je igrala najozbiljniju odbranu od početka sezone.

Odnos snaga se menja kada je na teren ušao Luka Dončić. Real je zaigrao mnogo bolje.

Uskoro opširnije…

B92