NOVAK PRELOMIO: Radek Štepanek novi Đokovićev trener!

Srpski teniser Novak Đoković potvrdio je da će Čeh Radek Štepanek biti njegov novi trener.

Srbin je bio bez stalnog trenera još od kada je otpustio čitav trenerski tim na čelu sa Marjanom Vajdom i Borisom Bekerom.

Tokom leta je uz njega bio Andre Agasi, Đoković se povukao posle Vimbldona zbog povrede lakta, a do kraja sezone je ispao iz Top 10 po prvi put u poslednjih desetak godina.

„Ko je ovo? Radek, Radek Štepanek je ovde? Da vidimo šta on radi“, rekao je Đoković na šta je Čeh odgovorio da trenutno odmara.

„Uživam u vremenu i tome što ne moram više da ustajem rano, jedem zdravo i u svakodnevnoj disciplini“, rekao je Čeh koji je okončao svoju dugotrajnu karijeru u 38. godini. Najbolji rezultat u singlu mu je bilo četvrtfinale Vimbldona 2006. godine na GS turnirima.

„Vrlo je interesantno jer zapravo tražim drugog trenera, ne znam šta si naumio ali ako nemaš ništa bolje da radiš, možda bismo mogli da pokušamo, možda bi mogao da mi budeš trener?“, dodao je Đoković u razgovoru sa češkim teniserom.

„Znaš odmarao sam dosta prethodnih šest nedelja pa bismo mogli da pokušamo“, potvrdio je Štepanek.

Štepanek u singlu tokom karijere nije ostvario značajne rezultate, ali jeste kao dubl igrač jer je osvojio US Open, Australijan Open i Dejvis kup dva puta.

Ostaje upamćen i kao vrlo neugodan protivnik kada god se susretao na turnirima sa Đokovićem i jedan od igrača koji je ostao dosledan servis-volej igri.

B92