TOŠIĆ SERVIRAO OSVETU: Partizan osvojio tri velika boda protiv Voždovca!

Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana pobedili su u gostima Voždovac minimalnim rezultatom (1:0), u derbiju 19. kola Superlige Srbije.

Partizan je nakon remija sa subotičkim Spartakom u prošlom kolu uspeo da izdrži pritisak i slavi „na krovu“, ujedno se revanširavši ’Zmajevima’ za poraz u Humskoj na startu takmičenja.

Ovim trijumfom izabranici Miroslava Đukića prišli su prvoplasiranoj Crvenoj zvezdi na tri boda zaostatka, ali večiti rival od 18 sati igra protiv Radnika iz Surdulice.

Duel na krovu počeo je pokušajem Zorana Tošića sa distance, posle kojeg je usledila dvadesetominutna uspavanka tokom kojeg se apsolutno ništa nije dešavalo. Nju je razbio upravo ’Bambi’ lepim pogotkom u 26. minutu, kada je na asistenciju Ožegovića u svom stilu pogodio suprotni ugao. Veliki udeo kod ovog gola imao je Leandr Tavamba jer je prethodno oduzeo loptu Putinčaninu na 40 metara od gola.

Nekoliko minuta kasnije ’crno-beli’ su dvaput oštećeni u kratkom vremenskom periodu – prvo je Ožegoviću sviran sumnjiv ofsajd, da bi Tavambi poništen čist pogodan zbog navodne nedovozvoljene pozicije. Oba puta grešku je napravio linijski sudija Matija Olajoš Nađ.

Dejan Georgijević je mogao da šokira rivala samo 60 sekundi kasnije, ali je Vladimir Stojković odlično intervenisao i sačuvao prednost gostiju na poluvremenu.

Drugi deo igre bio je mnogo manje interesantan od prvog, a osim nekoliko poluprilika sredinom poluvremena, sve do 80. minuta nije bilo većih uzbuđenja. Tada je Tavamba iznudio penal koji je Popović odbranio Jevtoviću, da bi samo nekoliko minuta kasnije kapiten Voždovca Miloš Pavlović zaradio crveni karton zbog vređanja sudije.

Đukićevi igrači uspeli su da sačuvaju minimalnu prednost i ostvare 14. trijumf u sezoni, dok je Voždovac ostao na četvrtoj poziciji sa 32 boda

B92