DOKIĆ: Ne bih igrala za Srbiju da me otac nije naterao!

Jelena Dokić otkrila je u razgovoru za BBC da nije želela da nosi dres Jugoslavije, već je na to naterao otac Damir koji je godinama zlostavljao.

Dokićeva, koja je u poslednjih nekoliko nedelja u žiži javnosti zbog svoje knjige “Nesalomiva”, tokom perioda najveće torture zamenila je australijsku zastavu jugoslovenskom i za naš Fed kup odigrala dva meča.

“To uopšte nije bila moja odluka. Volim Australiju i veoma sam zahvalna zemlji koja mi je dala sve što mi je potrebno kada sam sa 11 godina došla kao izbeglica. Volela sam da igram za Australiju i osećala sam se potpuno kao Australijanka – on mi je to oduzeo. Imala sam samo 17 godina. Naterana sam da to učinim i objavim javno, čemu sam se potpuno protivila”, rekla je Jelena Dokić.

PROČITAJTE JOŠ:  NA POBEDU OD BESMRTNOSTI: Federer na korak od ispisivanja nove stranice istorije!

Devojka rođena u Osijeku otkrila je da je jedne noći, nekoliko meseci pošto je svu zaradu prepisala ocu, napustila dom sa samo jednim koferom i torbom sa reketima. Bilo joj je zabranjeno da razgovara sa mlađim bratom nekoliko godina, zbog čega je 2008. razmišljala da naudi sebi.

“Nema mnogo veze sa snagom, već je to za mene bio izlaz – osećala sam da izneverujem mnoge ljude. Ostavila sam brata koji je osam godina mlađi, tada je imao samo 11, zbog čega sam osećala veliku krivicu, a sve je to bila zasluga oca. Nije mi dozvoljavao da pet-šest godina razgovaram sa njim i to mi je bilo izuzetno teško. Osećala sam se krivom, iako sam uradila dobru stvar, pošto me je on konstantno činio bezvrednom. Izgubila sam mnogo samopouzdanja i vere. Čak i kada sam napustila kuću, i dalje je pravio pakao od mog života. Mislila sam da će svima biti bolje da nisam tu, želela sam samo normalan život i mogućnost da na miru igram tenis”.

PROČITAJTE JOŠ:  FEDERER: Doći do prvog mesta u 36. godini je za mene ostvarenje sna!

B92