BOGDANOVIĆ: Ceo život imam veru u sebe prilikom poslednjeg šuta!

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, nakon što je doneo pobedu Sakramentu protiv šampiona NBA lige Golden Stejta (110:106), istakao je da u odlučujućim trenucima uvek ima samopouzdanje da reši meč.

Bivši šuter Partizana i Fenerbahčea 12 sekundi pre kraja poentirao je preko najboljeg defanzivca lige Drejmonda Grina, a onda je sa slobodnih bacanja doneo trijumf Kingsima u Ouklendu.

– Ceo život imam veru u sebe kada je poslednji šut. Bio sam fokusiran samo kako da postignem koš najlakše što mogu, a ne da li je Grin ispred mene. Nisam pratio njega – rekao je Bogdanović, a prenosi „Sacramento Bee“.

Bogdanović priznaje da ima još puno prostora da napreduje u najjačoj ligi sveta.

– Trudim se da budem spreman u svakom momentu utakmice. Trener mi stalno ponavlja da budem agresivniji i to je stvar koju moram da popravim. Ovde je mnogo drugačije nego u Evropi.

Njegov saigrač, legendarni Vins Karter ističe da Bogdanović stalno sluša savete.

– Mora da prebrodi mentalne prepreke kada mu nekad ne krene kako treba. Nekad igramo sami protiv sebe. Stalno pričamo, osećam da mora više da koristi šut – dodao je Karter.

Pohvale su stigle i od trenera Dejva Jegera koji kaže da Bogdanović ima podršku svih u klubu.

– Rekao sam mu da bude hrabar, čak i kad ne ide. Moraš da ostaneš pozitivan, ali ne samo kratkoročno. Dugo ćemo biti zajedno i postoje stvari koje mogu da budu bolje, uz poverenje – zaključio je Jeger.

Tanjug