BOMBA: Dejan Radonjić seda na klupu evropskog velikana?

Dejan Radonjić, najtrofejniji trener u istoriji Crvene zvezde, glavni je kandidat za novog trenera Galatasaraja, saznaje Sportklub.

Kako se navodi, turski velikan ponudio je posao crnogorskom stručnjaka i preostalo je samo da se on izjasni da li želi da sedne na klupu tima iz Istanbula.

Erman Kunter je letos seo na klupu tim iz Istanbula posle tri godine u Le Manu, ali nije ostvario očekivane rezultate – klupa mu se ozbiljno drma i bilo je najava da će već biti smenjen, ali ga je “izvadila“ pobeda nad Hapoelom u gostima.

Međutim, poraz od Trabzona 103:82 naterao je upravu da razmišlja o novom treneru, ali Kunter je pod ugovorom i neće biti smenjen dok klub ne osigura zamenu.

Radonjić je od 2005. do 2013. bio trener Budućnosti, kratko je bio selektor Crne Gore, a u Crvenoj zvezdi bio je od 2013. godine i ostvario je neverovatne rezultate – po triput je bio osvajač ABA lige i domaćeg prvenstva, pre dve sezone Zvezda se plasirala među osam timova u Evropi, a prošle joj je isti uspeh za dlaku izmakao uprkos čak 16 pobeda u Evroligi.

Galata se muči ove sezone, u nacionalnom šampionatu ima skor 3-4, a u Evrokupu ima samo jednu pobedu iz šest mečeva.

B92