ŠOK U PIONIRU: Olimpija u neizvesnoj završnici srušila Partizan!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana izgubili su na svom parketu od Olimpije 78:77 u devetom kolu ABA lige.

Tim Miroslava Nikolića upisao je četvrti poraz u ABA ligi uz pet pobeda, dok Olimpija sada ima pet poraza i četiri pobede.

Najefikasniji je kod pobednika bio Jan Špan sa 20 poena. Špan je pogodio šest trojki iz 11 pokušaja i tome dodao dva slobodna bacanja. Imao je i pet asistencija. Njegov saigrač Devin Oliver je ubacio 16 poena i imao šest asistencija.

U ekipi Partizana je najbolju partiju pokazao Strahinja Gavrilović sa 17 poena, šest skokova i tri asistencije. Najdžel Vilijams-Gos je dao 16 poena, a Vanja Marinković 14.

Partizan je vodio tokom većeg dela meča. Crno-beli su mnogo bolje ušli u utakmicu i već nakon nekoliko minuta i tri trojke Andrića, Marinkovića i Vilijams-Gosa u petom minutu poveli sa 14:4.

Veliki broj ofanzivnih skokova i trojke su crno-belima čuvale sigurnu prednost koja je do kraja prve četvrtine već bila 11 poena, 20:9.

Imali su crno-beli na početku druge deonice i „plus 13“ ali je onda proradio šut Olimpije. Ljubljančani su u prvoj četvrtini dali jednu trojku, ali u drugoj četiri pa su Špan i Oliver očas posla istopili prednost Partizana i imali potpuni priključak na 26:25.

Ofanzivni ali i razigrani Andreja Stevanović podižu nivo igre Partizana. Stevanović je imao dve atraktivne blokade i važnu trojku da se odbije nalet Olimpije, ali hladan tuš Slovencima daje Vanja Marinković spektakularnim košem preko pola terena u poslednjoj sekundi prvog poluvremena završenog sa 45:35.

Olimpija u drugo poluvreme ulazi znatno brže. Partizan kreće sa nerezonskom igrom u napadu, Miler je delovao flegmatično, a dodavanja veoma loše. Počeo je da raste broj izgubljenih lopti i da se smanjuje prednost da bi posle blokade na Vilijams-Gosu u kontri Olimpija košem Olivera iz kontre povela 57:56.

Slovenačka ekipa je taj deo igre dobila sa 26:13 i od minusa od deset poena na poluvremenu, došla do „plus tri“ na ulasku u poslednju četvrtinu.

Četvrtu četvrtinu je obeležila rezultatska neizvesnost i klackalica. Uspevao je Partizan da povede, Olimpija se vraćala trojkama Olivera da bi se u poslednji minut ušlo prednošću Olimpije 76:74.

Partizan je od početka do kraja imao neverovatan odnos skokova u napadu sa Olimpijom, 24 naspram pet. Ali dva od tih pet skokova hvataju Lorbek i Špan u poslednjem napadu na utakmici. Marinković faulira Lorbeka, ovaj pogađa oba slobodna bacanja za 78:77, a Veličković posle konfuznog napada promašuje šut za pobedu i Olimpija zasluženo pobeđuje u „Pioniru“.

B92