ŽESTOKO NAPAO CRNO-BELE: Nebojša Čović još jednom opleo po Partizanu!

covic-nebojsa-kk-crvena-zvezda

Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde, rekao je da je „Partizan degenerisan od strane političara“, istakavši da su crno-beli „na silu dolazili do trofeja“.

„Ja moram da kažem da je Partizan degenerisan od 1993. godine, iskreno vam kažem. To su političari uradili, da ne spominjem sada, laka mu zemlja, Mirka Marjanovića – koji je imao koncepciju da od Partizana napravi „nešto što ne sme da izgubi“, u svim sportovima. I, to nije sporno, ali je sve to bilo postavljeno tako da ne postoji Crvena zvezda, a to baš i ne može“, rekao je Čović gostujući na televiziji ‘Happy’.

Prvi čovek tima sa Malog Kalemegdana kaže i da „njemu ni na kraj pameti nije pomisao da crno-beli ne postoje“.

„Ceo taj sistem se nekako ‘uvukao’, da bi kasnije samo bio nadograđen. Opet, da ne spominjem imena, mislim da mi u Zvezdi nemamo takva opterećenja, barem ih ja nemam… Uvek ćemo naravno želeti da pobedimo, ali sam ja pre svega za sportsko nadmetanje, a ako je neko bolji od nas neka nas pobedi. Ali ne ako je bolji tako što će ‘gepekovati’ sudije, što će ih ‘bambusati’ bejzbol palicama, naručivati telefonom delegiranje sudija… To nikada nije ‘bilo’, da se prosto desilo, nego je permanentno rađeno. Mi se nikada nismo bavili takvim stvarima“, ističe Čović.

On se na kraju još jednom osvrnuo i na 2010. godinu, kada su crveno-beli bili na ivici egsitencije i gašenja, dok je, prema njegovim rečima, sponzorima „bilo zabranjeno da pomažu klub“.

„Zvezda 2011. godine gotovo da nije postojala. To je nedopustivo. Nedopustivo je da zabranite da Zvezda ima bilo kog sponzora. Upravo u tom periodu nismo imali niti jednog sponzora, kada su pojedinci iz Zvezdine uprave išli kod pojedinaca koji su bili značajni u vrhu države, da bi im oni rekli da ne mogu da dobiju sponzore. Zašto? Zato što ste Zvezda! To je nešto što je bilo rađeno u ovoj zemlji, A, sad je bila priča oko aparthejda – pogledajte koliko Partizan sada ima mogućnosti i novca. Zaista razmišljamo da promenimo propozicije, da uvedemo dresove sa drugim rukavima da bi Partizani mogli da istaknu sve sponzore“.

B92