ODLUČENO JE: Srbija dočekuje SAD u Nišu!

Teniska reprezentacija Srbije narednog februara dočekaće selekciju SAD u Nišu u prvom kolu Dejvis kupa, saopštio je danas Teniski savez Srbije (TSS).
Mečevi će se igrati u niškoj dvorani Čair na šljaci, što je potvrdila i Medjunarodna teniska federacija (ITF).

„Niš je uvek bio sjajan domaćin i imali smo veliku podršku publike. Dve pobede smo ostvarili u Nišu, protiv Švedske i Rusije, nadamo se da ćemo nastaviti sa uspešnim nizom. Šljaka je podloga koja najviše odgovara našem timu u odnosu na američke igrače koji bolje rezultate imaju na tvrdim i bržim podlogama“, rekao je selektor Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić.

Srbija je prošle godine u Nišu dočekala Rusiju u prvom kolu Dejvis kupa. Ipak teniski gledano radi se o dva potpuno različita tima, kada sagledamo snage kojima raspolažu na terenu. Rusija s jedne strane ima dobar i mlad tim, ali ipak ne kao Amerika koja ima igrače u samom vrhu.

„Izvukli smo jednog od najtežih protivnika za prvo kolo, s obzirom na to da smo nosioci. Američki tim je izuzetno jak, predvodiće ga Džek Sok koji igra na završnom mastersu, tu je Sem Kveri koji je ove godine igrao sjajno na Gren slemovima, bio je jako blizu da se i sam kvalifikuje na završni tunir u Londonu. Tu su i Stivi Džonson, Džon Izner. Imaju i odlične kombinacije za dubl tim. Videćemo u kom sastavu će doći obzirom da se od sledeće godine uvodi novo pravilo da svaka reprezentacija može da prijavi pet igrača na koje će moći da računa u Svetskoj grupi Dejvis kupa“, rekao je Zimonjić.

Srbija je 2010. godine kada je osvojila Dejvis kup takodje u prvom kolu dočekala SAD.

„Sjajna je stvar što je Filip Krajinović proigrao na kraju sezone i što je ostvario izuzetno velike pobede naročito nad Sem Kverijem i Džonom Iznerom. U tesnom meču izgubio je finale od Džek Soka. Dušan Lajović je dosta napredovao ove sezone, bez obzira na trenutni plasman i on je pobedjivao Soka na šljaci. S druge strane Viktor (Troicki) je isto tako bio bolji od Soka, doduše ne na šljaci, svakako će biti izuzetno važno da svi naši igrači budu zdravi i da budemo u najjačem sastavu. Sigurno će dosta zavisiti od toga kako će početi sezona s obzirom da Novak treba da se vrati na teren posle duže pauze i povrede, a opet zavisi kako će naši ostali igrači igrati na Otvorenom prvenstvu Austrija i koliko ćemo imati vremena za adaptaciju na šljaku i pripremu za veoma važan meč“, rekao je Zimonjić.

On je naveo da ga raduje što su i mladi teniseri u usponu forme, kao i da se nada će se Janko Tipsarević oporaviti i da će konkurisati za tim.

Srbija će od 2. do 4. februara naredne godine dočekati SAD u prvom kolu Dejvis kupa.

Beta