SOLIDAN ZAVRŠETAK GODINE: Ljajić i Dmitrović vodili Srbiju do remija protiv opasne Južne Koreje!

srbija-reprezentacija-orlovi-fudbal-serbia

Fudbaleri Srbije remizirali su sa Južnom Korejom 1:1 (0:0), na gostovanju u Ulsanu, na kraju jesenje turneje po Aziji.

„Orlovi“ su poveli golom Adema Ljajića nakon sjajne asistencije Sergeja Milinković-Savića u 59. minutu, ali samo tri minuta kasnije domaćin poravnava golom Koa posle sumnjivog penala.

V.d. selektora Mladen Krstajić je dosta eksperimentisao taktički i igrački u Ulsanu, gde je Srbina odigrala solidan meč, imala nekoliko dobrih šansi za pobedu, ali je na kraju debitant na golu Marko Dmitrović bio junak utakmice.

Krstajić je meč počeo u formaciji 4-2-3-1 sa četvoricom momaka iz generacije koja je bila omladinski prvak sveta 2015. – Maksimović, Grujić, Milinković-Savić i Živković su bili iza najisturenijeg Prijovića, koji je odlično sarađivao sa krilnim napadačima.

„Orlovi“ su bili opasniji rival u prvih 15 minuta meča, ali nisu uspeli konkretno da zaprete golu rivala. Koreja je potom preuzela inicijativu, do kraja poluvremena su domaćini dva puta imali šansu, oba puta preko napadača Totenhema Heong-min Sona, ali je oba puta dobro reagovao Stojković.

U međuvremenu, najbolju šansu za Srbiju imao je Adem Ljajić iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov šut pod prečku zaustavio golman Koreje.

U drugom poluvremenu su usledile izmene na obe strane, da bi nakon 15 mirnih minuta Srbija povela u 59. minutu. Posle kombnacije Živkovića i Prijovića na desnoj strani, loptu ispred kaznenog dobija Milinković-Savić, a on u svom stilu iz dresa Lacija proigrava u kaznenog Ljajića koji postiže drugi gol u Aziji (0:1).

Međutim, samo dva minuta kasnije Koreja dobija faul, pomalo prestrogo je sudija iz Kine svirao kazneni udarac nakon što je Vuković blago odgurnuo Dža-čeol Koa, koji uzima loptu i trese mrežu Srbije (1:1).

Besni zbog ove odluke „Orlovi“ su krenuli u jak presing, nekoliko puta su ozbiljno namučili odbrani Koreje, posebno Ljajić i Živković, ali obojica loptu šalju pored gola.

U zavšnici meča Koreja je dominirala, u glavnoj ulozi je bio sjajni Son, tukao je sa svih strana, kako je znao i umeo, ali je između stativa fantastičan debi imao Dmitrović koji je sa četiri odbrane u nizu frustrirao zvezdu Totenhema.

U timu nije bilo Aleksandra Kolarova, Nemanje Matića, Dušana Tadića, Duška Tošića i Filipa Kostića kojima je Krstajić dozvolio ranije da se vrate u klubove zbog naporne sezone.

Meč je obeležio i kapiten Branislav Ivanović koji nastupio jubilarni 100. put za reprezentaciju Srbije. Predsednik FSS Slaviša Kokeza mu je uručio dres i cveće.

Sledi nekoliko meseci reprezentativne pauze, u međuvremenu će Srbija 1. decembra u Moskvi dobiti rivale u grupnoj fazi Svetskog prvenstva koje je na programu narednog leta, a prve test mečeve u 2018. „Orlovi“ će igrati tokom marta meseca.

B92