SOLIDAN DEBI KRSTAJIĆA: Orlovi slavili u Kini! (VIDEO)

srbija-reprezentacija-orlovi-fudbal-serbia

‘Orlovi’ su stigli do trijumfa u prvom pripremnom susretu za Svetsko prvenstvo, ali su do njega stigli mnogo teže nego što rezultat pokazuje.

Strelci za Srbiju bili su Adem Ljajić u 20. i Aleksandar Mitrović u 69. minutu, kaznivši tako brojne promašaje selekcije koju vodi Marčelo Lipi.

Nacionalni tim se prvi put okupio posle obezbeđenog plasmana na Mundijal u Rusiji iduće godine, ali sa novim selektorom – tačnije, vršiocem dužnosti Mladenom Krstajićem, koji je nasledio Slavoljuba Muslina.

Muslin je zbog nesuglasica sa Fudbalskim savezom Srbije sporazumno raskinuo ugovor, a promene su se odmah osetile, pa je tako debitovao Sergej Milinković-Savić i odigrao svih 90 minuta.

Utakmica je počela opasnom prilikom Kineza, kada je Leiju loš prijem onemogućio da izađe 1 na 1 sa Stojkovićem, da bi se ’Orlovi’ oslobodili nekoliko minuta kasnije. Mitrović i Tadić su imali prilike, pokušao je i Milinković-Savić, pre nego što je Adem Ljajić u 20. minutu doneo prednost našoj selekciji.

Sa leve strane centrirao je Kostić, Tadić je prihvatio loptu grudima i šutirao – dvaput je izblokiran, ali je ona ostala na „tacni“ Ljajiću koji je smešta u levi ugao.

Usledio je nešto mirniji deo utakmice pre zanimljivog finiša prvog poluvremena. Kinezi su u dva navrata bili blizu izjednačenja, Hang Bo i Vu Lei su pokušavali, a golman Jun Ling je na drugoj strani zaustavio odličan pokušaj glavom Aleksandra Mitrovića.

Drugi deo meča počeo je velikom šansom za Mitrovića, posle čega je Kina preuzela inicijativu i imala 10-15 minuta neverovatnog pritiska. Igrači u crvenim dresovima ređali su šanse kao na traci, rezervista Predrag Rajković je u nekoliko navrata izuzetno intervenisao i uspeo da odbije napad rivala.

Poslednja u nizu prilika viđena je u 68. minutu kada je Vu Lei bio neprecizan, a kazna je stigla samo 60 sekundi kasnije. Živković je odlično prošao po levoj strani, uputio savršen centaršut u peterac, odakle se Mitrović poklonio i postavio konačan rezultat.

Srbija sledeću utakmicu igra za četiri dana protiv Južne Koreje u Ulsanu.

B92