STRAŠNE MERE BEZBEDNOSTI: 95 kamera u Humskoj, zabranjeno spominjati reč „Šiptar“!

partizan-jna-humska-ulica-pfc-pfk

Kazna Skenderbegu pred gostovanje u Beogradu je bila velika opomena za Partizan. Čelnici crno-belih konstantno pozivaju navijače da podržavaju svoj klub, ali bez pravljenja bilo kakvih incidenata. U suprotnom, posledice bi mogle da budu veoma ozbiljne.

U razgovoru za Alo je o tome govorio generalni direktor Partizana.

– Navijači smeju da skandiraju Kosovu, ali nijednog momenta ne sme da se čuje reč “Šiptar”. UEFA je procenila da je to uvredljiva reč i mogu da nas kazne zbog toga. Apelujemo na publiku da podržava Partizan i da ne radi ništa što bi moglo da bude iskorišćeno protiv nas, jer mislim da nas više neće kažnjavati novčano ili mečevima pred praznim tribinama. Izbaciće nas iz Evrope – ističe Miloš Vazura.

Za meč sa Skenderbegom (četvrtak 19.00) su pojačane mere obezbeđenja.

– Instalirano je 95 kamera koje snimaju svkai kutak na stadionu i imaju mogućnost zuma od čak 36 puta. To znači da će svaki navijač moći da bude snimljen bukvalno kao za ličnu kartu. Ko bude pravio incidente ili uzvikivao zabranjene parole, biće, uz pratnju policije, u roku od 15 minuta udaljen sa stadiona. Angažovažemo oko 700 pripadnika redarske službe i obezbeđenja. Biće prisutni i policajci u civilu.

Na kraju se osvrnuo na nove kapije koje su crno-beli naručili i koje treba da budu postavljene u prstenovima oko stadiona.

– Po ugovoru, moramo da ih postavimo do sredine februara. To se poklapa sa početkom prolećnog dela sezone. Iz UEFA smo dobili obaveštenje da ako to ne učinimo, a prođemo u eliminacionu fazu Lige Evrope moramo svoje mečeve da igramo u Sofiji ili Skoplju – zaključio je Vazura.

Novosti