LIGA ŠAMPIONA: Roma uništila Čelsi, Olimpijakos odoleo Barsi, PSŽ surov!

Fudbaleri Pari Sen Žermena, Bajerna, Mančester junajteda i Barselone prošli su u osminu finala Lige šampiona već posle četiri odigrana kola.

Prve tri navedene ekipe ostvarile su trijumfe, dok je Barselona odigrala bez golova na gostovanju Olimpijakosu, ali je uprkos tome prošla dalje.

Ekipa Ernestea Valverdea, koju je Silvio Proto herojski zaustavio na stadionu ‘Jorgos Karaiskakis’, profitirala je od remija Juventusa i Sportinga, pošto su Portugalci ostali na šest bodova ispod Katalonaca.

Saša Zdjelar nije igrao za Olimpijakos zbog povrede, Uroš Đurđević je odigrao poslednjih desetak minuta, dok je Jagoš Vuković duel presedeo na klupi za rezervne igrače.

Sporting je na svom stadionu poveo preko Cesara u prvom poluvremenu, kada je Želson Martins promešao odbranu rivala, ali je vredan bod ‘Staroj dami’ doneo Gonsalo Iguain desetak minuta pre kraja susreta. Sada su u najboljoj poziciji Barsa i Juventus, koji će odmeriti snage u sledećoj rundi.

Srpski internacionalac Radosav Petrović dobio je šansu u prvom minutu nadoknade vremena.

Junajted je u okviru grupe A sa 2:0 produžio agoniju Benfike i zadržao maksimalan učinak, dok je CSKA iz Moskve preokretom odložila slavlje Bazela – 1:2. Jedna od glavnih figura bio je mladi golman srpskog porekla Mile Svilar. On je na startu odbranio penal Marsijalu, ali je savršen debi na ‘Teatru snova’ pokvario peh u finišu poluvremena.

Nemanja Matić je šutirao sa distance, lopta se odbila od stative do njegovih leđa i završila u mreži. Konačan rezultat postavio je Dejli Blind u 78. minutu sa bele tačke, a Benfiki nije pomogao ni Ljubomir Fejsa dok je Andrija Živković ostao na klupi.

Iz grupe D dva najveća favorita već su prošla dalje – Pari Sen Žermen ostvario je četvrti trijumf bez primljenog pogotka, dok je uspešan bio i Bajern Minhen. Parižani su na svom terenu demolirali Anderleht rezultatom 5:0, Bavarci su se mučili u Glazgovu protiv Seltika, ali na kraju trijumfovali sa 2:1. PSŽ je tako nastavio teror u Ligi šampiona sa četiri trijumfa i gol razlikom 17:0. Na toj utakmici Uroš Spajić je doživeo tešku povredu, a Ivan Obradović na terenu proveo svih 90 minuta.

Grupa C donela nam je novi remi Atletiko Madrida sa Karabagom (1:1), kojim su ‘Jorgandžije’ verovatno i ostale bez osmine finala. Mičel je doveo goste u vođstvo, da bi fenomenalnim pogotkom Parti postavio konačan rezultat. Atletiko je na trećoj poziciji u grupi sa samo tri boda, četiri manje od drugoplasiranog Čelsija koji je doživeo debakl na ‘Olimpiku’ – 3:0.

Roma je na krilima dvostrukog strelca Stefana El Šaravija deklasirala je šampiona Engleske i preuzela čelo tabele.

B92